Ga naar de inhoud

Barcelona staat open voor 'last dance' met Messi: "Mooie verhalen verdienen mooi einde"

 vr 31 maart 2023 17:46
Lionel Messi
Het contract van Lionel Messi loopt na dit seizoen af in Parijs, keert hij terug naar Barcelona?

Volgens vicevoorzitter Rafa Yuste staat FC Barcelona in contact met Lionel Messi over een terugkeer van de 35-jarige Argentijnse wereldkampioen naar Camp Nou. "Leo en zijn familie weten hoe belangrijk zij zijn voor mij en de club. Natuurlijk zou ik het leuk vinden als ze zouden terugkeren."

Het is niet de eerste keer dat er gespeculeerd wordt over een terugkeer van Messi naar de club van zijn hart. In de zomer van 2021 trok hij de poorten van Camp Nou achter zich dicht om transfervrij de overstap te maken naar Paris Saint-Germain. 

 

"De financiële gevolgen van de Covid-crisis hadden er zwaar ingehakt bij de Catalanen en Messi was simpelweg onbetaalbaar geworden", aldus Rafa Yuste, de vicevoorzitter van FC Barcelona.

Yuste was destijds naar eigen zeggen betrokken bij de mislukte onderhandelingen. "En dat doet nog steeds pijn", gaf hij toe. "Maar mooie levensverhalen verdienen een mooi einde."

Als hij wil terugkeren, zal ik de eerste zijn om er alles aan te doen opdat hij ook kan terugkeren

Xavi

De lokroep van Xavi

Volgens Barça-coach Xavi, tevens een ex-ploegmaat van Messi, is het echter niet het moment om over een terugkeer te praten. "Maar als hij wil terugkeren, zal ik de eerste zijn om er alles aan te doen opdat hij ook kan terugkeren", zegt Xavi. 


Bij PSG loopt zijn contract na afloop van dit seizoen af. De optie voor een verlenging van nog één seizoen is nog niet gelicht, waardoor de geruchten een mogelijk vertrek al een tijdje aanzwengelen. 

 

Na een minder eerste seizoen presteert Messi dit seizoen wel op niveau in Parijs, maar op sportief vlak zijn er tekortkomingen. 


Zo werd PSG enkele weken geleden alweer vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League. Deze keer bleek Bayern veel te sterk.

 

Ook zijn thuisclub Newell's Old Boys uit Rosario, teams uit de Major League Soccer en zelfs het Saoedische Al-Hilal werden al genoemd.

De geruchtenmolen rond wereldkampioen Messi draait op volle toeren.
De geruchtenmolen rond wereldkampioen Messi draait op volle toeren.
Gerelateerd: