Ga naar de inhoud

Argentinië legt er 7 in het mandje tegen Curaçao, Messi rondt kaap van 100 interlandgoals

 wo 29 maart 2023 06:44
Lionel Messi
Lionel Messi

Niet bepaald een verrassing: Curuçao is de speelbal geworden van Argentinië in een vriendschappelijke interland. De wereldkampioen prikte 7 keer raak tegen de nummer 86 van de wereld. Lionel Messi scoorde voor de rust 3 keer.

Het bescheiden Curaçao onderging in Argentinië de wet van de sterkste. Bij de rust lag de match al in een beslissende plooi, na een hattrick van Lionel Messi en goals van Nicolas Gonzalez en Enzo Fernandez.

 

Messi, de topschutter aller tijden van Argentinië, rondde met zijn hattrick de kaap van de 100 interlandgoals en zit nu aan 102 doelpunten in 174 wedstrijden voor zijn land.

 

"Ik hoop dat er nog veel goals van Messi zullen volgen", sprak bondscoach Lionel Scaloni na afloop. "Hij verdient alle lof en het is ook mooi dat hij dit vanavond kon doen op Argentijnse bodem, dat geeft het toch wat extra glans."

 

In de 2e helft pikten ook nog Angel Di Maria en Gonzalo Montiel hun goaltje mee. Di Maria verzilverde een penalty en Montiel - de man die op het WK de beslissende strafschop binnentrapte - legde in de slotminuten de 7-0-eindstand vast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.