Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Vollering "excuseert" zich voor dominantie van SD Worx: "Sorry aan het peloton, ik was vast erg vervelend"

 wo 29 maart 2023 18:22
Demi Vollering
Demi Vollering (links) excuseert zich voor "vervelend gedrag" tijdens de koers.

In het peloton zit een veelvraat: SD Worx. De formatie van onder meer Lotte Kopecky en Demi Vollering kaapt alle grote prijzen weg in het voorjaar. Dat zorgt voor een zelden geziene overmacht, waarvoor de Nederlandse zich na haar zege in Dwars door Vlaanderen zelfs – met de knipoog – verontschuldigt. "Soms is het lastig, want ik zie de andere meiden ook graag", glimlacht Vollering.

"Ik schat de kans dat zondag opnieuw iemand van Team SD Worx wint op 90 à 95 procent", oordeelde Marijn de Vries na een indrukwekkende solo van Marlen Reusser in Gent-Wevelgem.

 

Die kans is zo mogelijk nóg gestegen.

 

In Dwars door Vlaanderen ging SD Worx opnieuw met de hoofdprijs aan de haal. Dit keer sprong Demi Vollering weg van de concurrentie. Goed voor haar tweede knalprestatie – na de Strade Bianche, weet u nog? – van het seizoen.

 

"Dit is wel een mooie zege", glimlacht de Nederlandse kamerbreed na de finish. "Want de ploeg was echt weer aan het knallen vandaag."

Sorry voor de andere meiden in het peloton, ik ben vast erg vervelend geweest.

Demi Vollering

"De meiden deden het zo goed door om de beurt aan te vallen, zodat ik kon controleren achterin. Ik kon me de hele tijd sparen. Als ik dan toch mijn moment zag, kon ik er vol voor gaan."

 

Op die manier koerste de kopvrouw van SD Worx opnieuw vanuit een zetel. Iets wat dit voorjaar zo vaak gebeurt, dat Vollering er zich zelfs voor verontschuldigt.

 

"Sorry voor de andere meiden in het peloton, ik ben vast erg vervelend geweest", knipoogt ze.

 

"Soms is het wel lastig om zo te koersen, want ik mag de andere meiden ook graag. Dan denk ik toch altijd: "Sorry!". Maar kijk, ons plannetje werkte perfect vandaag. De ploeg deed het zo goed, dan moet ik het ook afwerken."

 

"Klaar voor de Ronde van Vlaanderen?": een retorische vraag. "We zitten in een lekkere flow met de ploeg", vindt Vollering. "We zeggen zelf lachend: "flow with the go". En het flowt wel erg goed bij ons!"

Gerelateerd: