Demi Vollering onderstreept hegemonie van SD Worx met sterke solo in Dwars door Vlaanderen

Dwars door Vlaanderen (vrouwen)
wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 114.9 km
location 14:50: Waregem - 17:45: Waregem
trophy Demi Vollering
einde
startfinish
020406080100114.9

  Een geslaagde generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen. Demi Vollering heeft de overmacht van SD Worx in het peloton nog maar eens in de verf gezet met een zege in Dwars Door Vlaanderen. De Nederlandse liet iedereen achter op 9 kilometer van de streep en kwam solo over de streep.

  Dwars door Vlaanderen werd een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken. Op de Kanarieberg, op 65 km van het einde, stak SD Worx met Marlen Reusser de koers in brand. Daarna viel het vooraan nooit meer stil. 

  De winnares van Gent-Wevelgem probeerde het na de Hotond opnieuw en reed samen met Marianne Vos in sneltempo naar de kop van de koers toe. 

   

  Cecilie Uttrup Ludwig, Francesca Barale en Victoire Berteau dulden ze een tijd in het wiel, maar op de kasseien van Doorn ging het duo samen op pad.

  Daarachter nam Trek - segafredo haar verantwoordelijkheid. De Italiaanse formatie was een hele dag verplicht om te achtervolgen. Maar dat loonde, op 17 km van het einde werden Vos en Reusser alsnog gegrepen. 

   

  Wat volgde was een spektakelstukje. Aanval volgde aanval op. Movistar-renners Lippert en Mackaij probeerden het meerdere malen, ook Van Anrooij en opnieuw Reusser deden een poging. 

   

  Maar geen van hen kon een verschil van betekenis bij elkaar fietsen.

  Vollering mag vieren na machtige versnelling:

  De beslissing moest dan maar op de stijgende strook van Nokere vallen. Daar plaatste Demi Vollering een ultieme versnelling, op iets minder dan 10 km van het einde. 

   

  Marianne Vos leek opnieuw te kunnen volgen, maar plafonneerde helemaal en moest haar landgenote laten gaan.

  Vollering raasde door en bouwde haar voorsprong stelselmatig uit. 

   

  Daarachter was er geen sprake meer van samenwerking, Mackaij en Van Anrooij probeerden het nog eens, maar niemand kon Vollering nog bedreigen. 

   

  De renster van SD Worx wint na de Strade Bianche nu ook Dwars door Vlaanderen en heeft zowaar 2 overwinning in 3 koersdagen op haar naam. 

   

  Chiara Consonni, de winnares van vorig jaar, won de sprint voor de 2e plaats, Marianne Vos eindigde alsnog op het podium.

   

  SD Worx is helemaal klaar voor de Ronde van Vlaanderen en wordt de te kloppen ploeg. 

   

  Met Lotte Kopecky, Demi Vollering en Marlen Reusser heeft het de winnaars van de Omloop Het Nieuwsblad, de Strade Bianche, Nokere Koerse, Gent-Wevelgem en nu ook Dwars door Vlaanderen in de rangen.

  Uitslag Dwars door Vlaanderen (vrouwen)Uitslag Dwars door Vlaanderen (vrouwen)

  Fase per fase

  1. 17 uur 50. Vollering is uitgelaten na haar knappe zege.  "Mag ik nog even met mijn ploegmaten vieren?", vraagt ze aan een begeleider. .
  2. 17 uur 49 match afgelopen
  3. 17 uur 49. Vollering viert! Opnieuw prijs voor SD Worx en Demi Vollering!  Na de Strade Bianche wint ze nu ook Dwars door Vlaanderen! .
  4. 17 uur 47. Laatste km! Vollering heeft de overwinning binnen in Dwars door Vlaanderen.  Daarachter is het wel nog spannend, 10 rensters maken nog aanspraken op het podium. .
  5. 17 uur 46. De Nederlandse heeft gewonnen spel, de achtervolgers vallen opnieuw stil. .
  6. 17 uur 45. Vollering lijkt niet stil te vallen en nadert Waregem.  Nog 3 km voor een ontketende Vollering. .
  7. 25 seconden. Vos en Lippert gaan in de tegenaanval.  Demi Vollering heeft nog steeds 25 seconden voorsprong op 4 km van het einde. . 17 uur 43.
  8. 17 uur 42. Vollering vliegt over de kasseien.  Bij de achtervolgers stokt het tempo, het verschil loopt zo op tot 18 seconden. .
  9. 17 uur 40. Vollering heeft 8 seconden voorsprong op 10 achtervolgsters.  Nog 6 km te gaan! .
  10. 17 uur 39. Van Anrooij kijkt dan toch achterom, maar krijgt niet meteen steun.  Is Vollering gaan vliegen? .
  11. 17 uur 38. Vollering haalt nu alles uit de kast, maar haar voorsprong blijft beperkt.  Achteraan staat de deur opnieuw open, onder meer Uttrup Ludwig moet lossen. .
  12. 17 uur 37. Vollering met Vos! Op een hellende strook ziet Vollering een mogelijkheid.  Vos lijkt te volgen, maar breekt finaal toch. Van Anrooij probeert dan maar naar haar landgenote te rijden.  Is Vollering definitief vertrokken? .
  13. 17 uur 36. De laatste 10 km zijn ingezet.  Een vijftal rijdt enkele meters weg, maar Uttrup Ludwig wil dat niet laten gebeuren. .
  14. 17 uur 34. Eerst gaat Lippert, daarna probeert Mackaij het.  De rensters van Movistar hebben de koers hardgemaakt.  .
  15. 17 uur 32. De ene aanval volgt nu de andere. Moolman waagt een poging, maar die draagt niet ver. .
  16. 17 uur 31. Consonni zien we nog steeds goed volgen. De renster van UAE heeft nog geen trap teveel gegeven en maakt nog steeds kans om zichzelf op te volgen. .
  17. 17 uur 27. Hergroepering. Vos en Reusser worden gegrepen, alles is opnieuw te herdoen.  Trek - segafredo nam haar verantwoordelijkheid en reed het gat van 30 seconden toe.  We gaan met een groepje van 25 rensters de finale in. .
  18. 10 seconden. De achtervolgers naderen tot op 10 seconden, Reusser weigert nog van Vos over te nemen. . 17 uur 25.
  19. 17 uur 24. Een andere jonge renster, Van Anrooij, zet nu door. Ze volgt op 16 seconden van Vos en Reusser.  De achtervolgers naderen opnieuw op de leidsters. .
  20. 17 uur 23. Barale bepaalt zowaar het tempo op de Herlegemstraat.  De jonge Italiaanse renster van DSM heeft wonderbenen. .