Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  17 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Marijn de Vries: "90 à 95 procent kans dat renster van SD Worx Ronde van Vlaanderen wint"

 di 28 maart 2023 09:41
SD Worx voor de start van Gent-Wevelgem.
SD Worx voor de start van Gent-Wevelgem. "In de Ronde zullen ze nog sterker zijn", meent Marijn de Vries.

Een indrukwekkende Marlen Reusser soleerde zondag naar de overwinning in Gent-Wevelgem. Hoe groot is de kans dat er volgend weekend opnieuw een renster van SD Worx op het hoogst schavotje staat in de Ronde van Vlaanderen? Heel groot, meent wielerjournaliste Marijn de Vries.

De weelde bij SD Worx is groot en het team heeft verschillende ijzers in het vuur. Zondag in de Ronde van Vlaanderen verwacht Marijn de Vries opnieuw iemand van de Nederlandse formatie vooraan.

 

"Ik schat de kans dat zondag opnieuw iemand van SD Worx wint op 90 à 95 procent", vertelt De Vries in Vive le Vélo - leve de Ronde. "Zondag zullen ze nog een sterkere opstelling hebben dan in Gent-Wevelgem."

 

"In de breedte hebben ze zo'n sterke ploeg, elke renster kan winnen. Daarachter kunnen ze de koers ook lam leggen. Ik vraag me echt af welke ploeg hen kan uitdagen. Ze kunnen vanuit alle situaties controleren, ze kunnen het weer rechtzetten en ook zelf weer initiatief nemen."

In de breedte heeft SD Worx zo'n sterke ploeg, elke renster kan winnen.

Marijn de Vries

Is SD Worx misschien stilaan te sterk voor het vrouwenpeloton? "Dat denk ik niet. De Ronde van Vlaanderen is een koers die ze echt kunnen controleren. Maar als je kijkt naar de Trofeo Binda, bij de vrouwen een van de allergrootste wedstrijden, dan zag je dat die helemaal in handen was van Trek."

 

"Het hangt dus een beetje van de wedstrijd af welke ploeg op dat moment het sterkst is. Maar in het voorjaar is dat wel SD Worx. En met Marlen Reusser hebben ze er nog een extra factor bij gekregen. Zij was indrukwekkend in Gent-Wevelgem. Wie gaat haar halen wanneer zij wegrijdt in de Ronde?"

 

"Ik dacht in eerste instantie dat ze heel mooi het spel kan spelen met Lorena Wiebes. Het ligt wel een beetje aan hoe de koers verloopt. Maar Reusser... ze was al heel sterk, maar wat ze toonde in Gent-Wevelgem, daar was ik echt wel van onder de indruk."

"Kopecky heeft het naar haar zin bij SD Worx"

Is de weelde bij SD Worx niet nefast voor de kansen van Lotte Kopecky? "Ik denk dat ze het wel naar haar zin heeft. Het gaat goed in de ploeg. Of ze naar een andere ploeg moet? Dat is een moeilijke vraag", vindt Marijn de Vries.

 

"Ik denk dat wij van buitenaf misschien meer barstjes willen maken dan er zijn. We zullen zondag zien hoe de kaarten liggen."

 

"Bij SD Worx heeft Lotte een ploeg waarmee ze kan winnen. Als ze bij een ander team zou zitten, dan rijdt iedereen op haar wiel. Nu kan ze het met haar ploeggenotes uitspelen."

 

"Als Reusser voorop rijdt, is ze zo sterk dat ze op de heuvels en de kasseien voorop kan blijven. Het is aan de andere ploegen om Reusser tegen te houden. De andere ploegen zullen hard moeten letten op Reusser en daar moet Kopecky op wachten."

Gerelateerd: