Alleen oude bekende Rousseaux staat tussen Roeselare en Europese beker: "Hoopte op deze droomfinale"

 wo 29 maart 2023 15:28
Rousseaux speelde 3 jaar in het shirt van Roeselare.
Rousseaux speelde 3 jaar in het shirt van Roeselare.

Een Belgische ploeg die een Europese bekercompetitie wint. In het voetbal lijkt het haast ondenkbaar, maar Knack Volley Roeselare zou het wel eens kunnen flikken. Dan moet het in de twee finalewedstrijden van de CEV Cup wel voorbij de Italiaanse volleygigant Modena van oudgediende Tomas Rousseaux. 

Roeselare staat op twee wedstrijden van een Europese stunt. Vanavond neemt het met de heenwedstrijd in Modena een eerste horde. 

 

Voor Tomas Rousseaux, die onder leiding van vader Emile bij Roeselare speelde, wordt het een blij weerzien met heel wat ploegmaten. 

 

"Ik hield het parcours van Roeselare in de gaten en hoopte stiekem op deze droomfinale. Onlangs stuurde ik nog een grappend bericht met ex-collega Stijn (D'Hulst) dat we elkaar in de finale zouden zien. Dat dit nu werkelijkheid wordt, is heel speciaal", opent Tomas Rousseaux. 

 

Het sterrenensemble van Modena is topfavoriet, maar in Italië weten ze ondertussen dat Roeselare geen makkelijk te wassen varkentje is. Het schakelde in de halve finale immers landgenoot Piacenza uit. 

 

"Piacenza had Roeselare duidelijk onderschat. Ze kwamen net van een high na een gewonnen bekerfinale en waren daardoor niet gefocust. We willen niet dezelfde fout maken. Daar wordt ook op gehamerd in de kleedkamer."

De coach heeft mij om tips gevraagd om Roeselare te kloppen.

Tomas Rousseaux (Modena)

Rousseaux verdedigde tussen 2012 en 2015 de kleuren van Roeselare. Hij kent dus als geen ander de sterktes en zwaktes van het team.

 

"Roeselare is een gedisciplineerde ploeg die altijd goed staat. De coach heeft mij om tips gevraagd om hen te kloppen. Uiteindelijk zijn we tot een deftig gameplan gekomen. Whatever it takes", lacht onze 28-jarige landgenoot. 


"Een Europese finale is toch iets speciaals. Er komt altijd heel wat stress bij kijken. Bij Modena hebben we een paar grote namen in de ploeg met bakken ervaring. Dat zou het verschil kunnen maken."


Zoek vanavond overigens niet naar Rousseaux op het wedstrijdblad. De receptie-hoekspeler blijft uit voorzorg aan de kant na een knieblessure.


"Ik heb een inspuiting gekregen in de knie en moet enkele dagen rusten. Als alles goed verloopt, zal ik er in de terugwedstrijd wel opnieuw bij zijn." 

Gerelateerd: