Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

José De Cauwer: "Veel renners krijgen morgen dé kans om hun Ronde van Vlaanderen te winnen"

 di 28 maart 2023 12:43
Onder meer Jasper Stuyven zal tuk zijn op winst in de Dwars door Vlaanderen.
Onder meer Jasper Stuyven zal tuk zijn op winst in de Dwars door Vlaanderen.

Ook zonder de Grote Drie kan Dwars door Vlaanderen morgen een heel boeiend kijkstuk worden. "Veel renners beseffen dat ze een opportuniteit krijgen om een klassieker op hun erelijst te zetten", blikt José De Cauwer vooruit.

Dwars door Vlaanderen is de laatste jaren uitgegroeid tot de ultieme test voor de Ronde van Vlaanderen.

 

Maar omdat Van Aert, Van der Poel en Pogacar op een andere planeet rijden, wint Dwars door Vlaanderen dit jaar aan belang.

 

"Iedereen is nu gefocust op de Ronde van Vlaanderen. Maar hoeveel ploegen kunnen naar de Ronde gaan met de ambitie om te winnen? Dat zijn maximaal 5 à 6 teams", schat José De Cauwer.

 

"Daarom zou ik mijn sterkste ploeg ook al opstellen in Dwars door Vlaanderen. Door de afwezigheid van de Grote Drie (Van Aert, Van der Poel en Pogacar) vergroten de kansen van veel renners."

 

Van Avermaet, Naesen, Stuyven, Pedersen, Küng, Madouas, Kristoff, Vanmarcke, Trentin... Ze zakken allemaal af naar Dwars door Vlaanderen.

 

"In Waregem krijgen die renners allemaal de kans om hun Ronde van Vlaanderen te winnen."

5e worden in de Ronde is misschien moeilijker dan Dwars door Vlaanderen winnen. Maar zo'n zege staat wel op je erelijst.

José De Cauwer

De Cauwer gooit er nog een dilemma tegenaan om zijn mening te staven: "5e worden in de Ronde van Vlaanderen of Dwars door Vlaanderen winnen? Wat is het beste?"

 

"5e worden in de Ronde is misschien moeilijker dan Dwars door Vlaanderen winnen. Maar zo'n zege staat wel op je erelijst. En probeer maar eens een koers te winnen."

 

"Winnen is winnen. En in het wielrennen draait het nog altijd om winnen."

Gerelateerd: