Paniekvoetbal bij Bayern München: coach Julian Nagelsmann is ontslagen, Tuchel neemt over

 vr 24 maart 2023 17:50
Geen bierdouche na een nieuwe titel, wel een koude douche voor Julian Nagelsmann.

De interlandbreak heeft een drastische plottwist in petto bij Bayern München: de Duitse recordkampioen zet Julian Nagelsmann aan de deur. Bayern is zijn koppositie in de Bundesliga kwijt. Thomas Tuchel neemt het roer over.

FC Bayern München is al 10 jaar op een rij ongenaakbaar in eigen land, maar dit seizoen zit er zand in de machine.

 

Bayern verloor afgelopen weekend van Leverkusen en heeft de eerste plek in Duitsland moeten afstaan aan Borussia Dortmund.

 

Na de interlandpauze spelen Bayern en Dortmund de topper, maar Julian Nagelsmann zal niet meer in de dug-out zitten.

 

De Duitser, 35 jaar, was als vervanger van Hansi Flick bezig aan zijn 2e seizoen in Beieren, maar zingt het dus niet uit tot het sleutelduel op 1 april. 

 

Ook vorig seizoen lag hij al onder vuur: Bayern werd kampioen, maar verloor in de kwartfinales van de Champions League van Villarreal.

 

Naast Nagelsmann heeft de club ook afscheid genomen van assistent-coaches Dino Toppmöller, Benjamin Glück en Xaver Zembrod. 

 

Geen aprilgrap, maar Bayern heeft met Thomas Tuchel al een opvolger klaar. De 49-jarige Duitser was sinds zijn ontslag bij Chelsea begin dit seizoen op zoek naar een nieuwe werkgever. Tuchel, die eerder al Mainz en Dortmund onder zijn hoede had in de Bundesliga, tekent een contract tot juni 2025.

 

Met Bayern zal Tuchel in de kwartfinales van de Champions League Manchester City bekampen, ook voor de Pokal is Bayern nog in de running. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: