Ga naar de inhoud

Woelwater Adebayor (ex-City en -Arsenal) roept hobbelige carrière halt toe

 di 21 maart 2023 16:03
Adebayor stopt met voetballen.
Adebayor stopt met voetballen.

Voormalig Arsenal- en Manchester City-aanvaller Emmanuel Adebayor hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Maar de carrière van de Togolees ging lang niet altijd over rozen.

De profcarrière van Adebayor was er op zijn zachtst gezegd een met ups en downs. De Togolees ontbolsterde in Frankrijk bij Metz en AS Monaco. Daarna volgde een woelige passage bij Arsenal, een lucratieve overstap naar Manchester City, een uitleenbeurt bij Real Madrid, een herlancering van zijn carrière bij Tottenham en een flopseizoen bij Crystal Palace. 

 

Op het einde van zijn carrière bolde Adebayor nog uit in Turkije bij Istanboel Basaksehir en later in thuisland Togo bij Semassi. Bij die laatste kondigt de boomlange spits nu zijn voetbalpensioen aan. 

De dolle fratsen van Adebayor

Ondanks zijn hobbelig parcours kan Adebayor straffe statistieken voorleggen. Zo vond hij in de de Premier League liefst 97 keer de weg naar doel. Maar de 36-jarige aanvaller kwam minstens even vaak in de schijnwerpers te staan voor zijn fratsen naast het veld. 

 

Zo rende Adebayor, toen Manchester City, het hele veld over om de supporters van zijn ex-club Arsenal te jennen. De furieuze fans bekogelden hem met alles wat ze konden vinden, terwijl de stewards ternauwernood een veldbestorming konden voorkomen.


Ook de eigen ploeggenoten moesten het soms ontgelden. Vraag dat maar aan Niklas Bendtner. De Deense spits kreeg het tijdens een 5-1-nederlaag aan de stok met Adebayor, met een gehavende neus als gevolg.


Maar de fratsen van Adebayor gingen tot ver buiten de kalklijnen. In 2016 zag Adebayor een transfer naar Lyon afspringen, toen hij tijdens een gesprek met de voorzitter een koffie vroeg... met een flinke scheut whisky. Bovendien eiste hij een privé-chef en zelfs een helikopterverbinding naar de club. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: