Ga naar de inhoud

Haaland stopt met scoren: Noor mist EK-kwalificatieduels tegen Spanje en Georgië

 di 21 maart 2023 11:21
Haaland viel uit met een liesblessure
Haaland viel uit met een liesblessure.

Een flinke domper voor Noorwegen en Erling Haaland. De spits van Manchester City kampt met een liesblessure en is onbeschikbaar voor het tweeluik van de EK-kwalificatie tegen Spanje en Georgië. 

Na de klinkende 6-0-overwinning tegen Burnley werd Haaland op het uur naar de kant gehaald door trainer Pep Guardiola. De Noorse goalgetter kampt met een vervelende liesblessure. 

 

Haaland moet dus noodgedwongen een kruis maken over de EK-kwalificatiewedstrijden met Noorwegen tegen Spanje en Georgië. Een verdict dat volgens bondscoach Ståle Solbakken hard aankwam bij de spits.  

 

"Gelukkig is er nog genoeg vertrouwen, talent en cohesie in deze groep om in de volgende wedstrijden punten te pakken. We gaan ons hoofd geen millimeter laten hangen, maar blijven werken om maximaal voorbereid te zijn op zaterdag en dinsdag", reageert Solbakken.

 

Door zijn blessure wordt de indrukwekkende run van Haaland tijdelijk een halt toegeroepen. Dit seizoen scoorde hij al 42 keer in 37 wedstrijden voor Manchester City. Voor Noorwegen duwde Haaland er 21 tegen de netten in 23 wedstrijden. 

 

Het is al van 2000 geleden dat Noorwegen zich nog eens heeft kunnen plaatsen voor een groot toernooi.

Gerelateerd: