Ga naar de inhoud

Dario Cataldo loopt waslijst aan breuken op na horrorval in Catalonië: "Hij is bij bewustzijn"

 ma 20 maart 2023 21:00

De Italiaan Dario Cataldo (Trek-Segafredo) staat voor een lange revalidatie. Bij een val in de openingsrit van de Ronde van Catalonië liep hij breuken op aan zijn heup, dijbeen, ribben, sleutelbeen en in de lumbale wervelkolom.

De akelige valpartij gebeurde bij het ingaan van de laatste 6 kilometer.

Op een kaarsrechte baan tikten Adam Yates (UAE) en Kristian Sbaragli (Alpecin-Deceuninck) elkaar in alle hectiek aan. Met een grote tuimelperte tot gevolg.

 

Onder meer Michael Storer en Chris Hamilton gingen tegen de vlakte. De Italiaan Dario Cataldo was er het ergst aan toe.


De renner van Trek-Segafredo kwam tegen een stoeprand terecht en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De ravage is groot. "Dario heeft 2 gebroken lendenwervels opgelopen, een gebroken sleutelbeen en breuken in zijn linkerheupkop, dijbeen en in het kogelgewricht van zijn heup. Hij brak ook nog meerdere ribben, waarbij beide longen werden geperforeerd."

 

"Dario is bij bewustzijn en zal morgen al een operatie ondergaan aan zijn dijbeen."

 

Cataldo is 38 en heeft nog een contract lopen tot eind 2024 bij Trek-Segafredo. Op zijn erelijst staat onder meer een ritzege in de Giro (2019) en in de Vuelta (2012).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anthony Delaplace loopt hersenschudding op

Anthony Delaplace heeft een hersenschudding opgelopen bij de massale valpartij op vijf kilometer van de aankomst. De 33-jarige Fransman zal dinsdag niet meer van start gaan in de tweede etappe.

Gerelateerd: