Ga naar de inhoud

Bekijk de indrukwekkende remonte van Evenepoel, die baalt na aankomst: "Moest van te ver komen"

 ma 20 maart 2023 17:11
Remco Evenepoel begon met enkele meters achterstand, maar strandde op enkele centimeters.

Geen zege, maar wel een indrukwekkende remonte. Remco Evenepoel strandde vanuit een geslagen positie op amper een paar centimeters van Primoz Roglic. "Als ik in zijn wiel had gezeten, had ik misschien gewonnen", analyseerde de wereldkampioen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik had de benen om aan te gaan"

De beelden vanuit de lucht toonden pas hoe indrukwekkend zijn eindsprint écht was. Met een straffe inspanning maakte Remco Evenepoel, die uit het niets plots opdook, nog enkele meters goed op Primoz Roglic.

 

Alleen kwam de wereldkampioen wel nog een paar centimeters te kort voor de overwinning.

 

"Ik had de benen om aan te gaan dus dacht: waarom niet?", vertelde Evenepoel in zijn eerste reactie na de finish. "Het is nog altijd een World Tour-zege die er op het spel stond."

Na de race is het altijd makkelijk om excuses te zoeken, maar als ik in zijn wiel had gezeten, win ik misschien.

Remco Evenepoel

Evenepoel besefte wel dat hij niet in een ideale positie aan de eindsprint begon. "Het was ook mijn eerste sprint tegen Primoz. Volgens mij hebben we een vrij gelijke snelheid, maar ik moest van te ver komen. Na de race is het altijd makkelijk om excuses te zoeken, maar als ik in zijn wiel had gezeten, win ik misschien."


Ach, voor Evenepoel was het belangrijkste dat zijn benen goed waren. "Ik voelde de zware trainingen in het begin. Maar toen het tempo de hoogte inging, voelde ik me beter. Een goed teken voor de komende weken. Het is gewoon jammer dat ik tweede ben, maar c'est la vie."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: