Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 5  /  18 - Danilith Nokere Koerse
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Triomferende Gerben Thijssen slaat terug na fotofinish-debacle: "Een dikke middelvinger naar de rest"

 vr 17 maart 2023 17:06

Een antwoord met de pedalen. Gerben Thijssen boekte in de Bredene Koksijde Classic een deugddoende overwinning. Eerder dit jaar was hij al de snelste in de GP Monseré, maar die overwinning werd door een wazige finishfoto toen stevig in twijfel getrokken. "Ik heb vandaag alle frustraties uit mijn lichaam gespurt", klonk het.

Al schreeuwend kwam Gerben Thijssen over de streep in de Bredene Koksijde Classic. Alles emoties van de voorbije weken liet hij de vrije loop. "Een dikke middelvinger naar de rest", klonk het.

 

Dat zijn overwinning in de GP Monseré publiekelijk in twijfel getrokken werd, zat duidelijk nog diep bij de snelle man van Intermarché-Circus-Wanty. Maar Thijssen antwoordde vandaag met zijn pedalen.

 

"Nu was het wel duidelijk, hé", vertelde Thijssen na zijn overwinning in de sprinterskoers. "Al die commentaar op mijn vorige overwinning was echt bullshit. Ik heb getoond dat ik helemaal terug ben."

Al die commentaar op mijn vorige overwinning was echt bullshit.

Gerben Thijssen

Over de sprint zelf: "Ik heb wel moeten scharten om het wiel van Ackermann te houden wanneer zijn lead-out Molano aan zijn voorbereidingen begon."

 

"Maar toen we op 100 meter van de finish zaten, voelde ik dat ik nog wat reserve had. Toen heb ik alle frustraties uit mijn lijf gesprint."

 

Thijssen zit zo al aan zijn tweede overwinning van het seizoen. "Echt een fantastisch gevoel. Dit heb ik te danken aan mijn ploeg, die vandaag weer top was. Na de Kemmelberg hebben ze hun vertrouwen in mij opnieuw resoluut uitgesproken. We gaan in deze ploeg door het vuur voor elkaar."

Gerelateerd: