Ga naar de inhoud

Buitenlandse pers na 5-sterrenavond Haaland: "Hij laat moeilijk spel zo makkelijk lijken"

 wo 15 maart 2023 11:19
" "
Erling Haaland schreef weer geschiedenis in de 7-0 van City tegen Leipzig met 5 goals.

Alle krantenredacties halen de superlatieven boven voor de prestatie van Erling Haaland in de Champions League. De Noorse spits van Manchester City maakte 5 goals in de 1/8e finale tegen RB Leipzig en pakte zo het ene na het andere record. Eén constante: Haaland is niet van deze wereld: een E.T., een cyborg.  Een overzicht van de buitenlandse pers.

L'Equipe: "E.T. Haaland"

De toonaangevende Franse sportkrant L'Equipe heeft nog maar voor de 16e keer een 10 gegeven voor een speler in een voetbalwedstrijd. Voor Haaland was het de tweede keer, na zijn hattrick in de 6-3 tegen Manchester United eerder dit seizoen.

"Simpelweg monsterlijk. Erling Haaland is een buitenaards wezen dat een uitzonderlijk seizoen realiseert bij City. Alsof het niets is, scoort hij een historische vijfklapper ((22', 24', 45'+1, 55', 57'), waarna hij net na het uur gewisseld wordt, toegejuicht door het hele stadion", luidt de lofzang.

"Haaland heeft getoond dat hij van een ander sterrenstelsel komt", bevestigt L'Equipe. "De cijfers van de Noorse cyborg zijn buitengewoon dit seizoen." Een cyborg is volgens het woordenboek een "fan­ta­sie­we­zen dat half mens, half ma­chi­ne is".

Dat past wonderwel bij de Noor, die de jongste én snelste is met 30 goals in de Champions League. Hij maakte dit seizoen al 10 goals in Europa, in de Premier League zit hij aan 28.

De Franse sportkrant zag niet alleen zijn goals: "Haaland was ook erg nuttig in het spel en in de agressieve pressing van zijn ploeg."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Prestatie van Haaland overschaduwde briljante De Bruyne"

Niets dan lof ook in de Engelse media, waar de tienen bleven vallen bij de jurering van de partij. "Elke 12 minuten een doelpunt, zo laat hij een moeilijk spel er belachelijk makkelijk uitzien", schetst Manchester Evening News.

The Independent heeft het over een "vijfsterren-Haaland, die RB Leipzig afstraft": "City cruisete naar de kwartfinales van de Champions League met een spectaculaire overwinning, waarbij de prestatie van Haaland de briljante Kevin De Bruyne overschaduwde", had de krant ook oog voor onze landgenoot.

The Guardian begon zijn matchverslag bij de wissel van Haaland na een dik uur. "Het was het moment waarop de vermorzelde spelers van RB Leipzig even konden uitademen. Voor de Duitse club was de calvarietocht voorbij. Haaland gaf een masterclass over intimiderende power, hardlopen en dodelijke afwerking."

(lees voort onder foto)

"Haaland historisch! ManCity-gigant slacht Leipzig met 5 goals in 35 minuten"

Hoe beleefde de Duitse pers de baalavond van Leipzig, toch de nummer 3 in de Bundesliga? "Vijfvoudige Haaland takelt City tegen ontredderde Leipzigers in kwartfinale", titelt Kicker na de grootste nederlaag van RBL in de clubgeschiedenis.

"City-coach Pep Guardiola voerde na de 1-0 bij Crystal Palace slechts 1 verandering door: hij bracht De Bruyne voor Foden. Die ingreep zou zich laten uitbetalen. De Belg was vanaf het begin de spil waar alles om draait."

"De omgezette elfmeter na 22 minuten was het startschot van een ware Haaland-show."

"City dacht er niet aan om de zaken op zijn beloop te laten na de rust en snoerde de zak in een paar minuten definitief toe. Daarbij maakten de hopeloze bezoekers het de tegenstander wel spelenderwijs makkelijk."

"Bij 6-0 na een uur toonden de gastheren genade en zagen ze af van verdere stormlopen."

Bild titelde "Haaland historisch!" en had het ook over een "galactisch" optreden met 5 goals in 35 minuten. "Vijf goals in één knock-outpartij lukte vroeger alleen Lionel Messi (2012), maar die had daar duidelijk meer tijd voor nodig."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: