Ga naar de inhoud

Intermarché-Circus-Wanty maakt zich geen zorgen over Biniam Girmay: "Conditioneel is hij in orde"

 di 14 maart 2023 16:12

In Milaan-Sanremo behoort de Eritreeër Biniam Girmay tot de (schaduw)favorieten. Maar in Tirreno-Adriatico vorige week kwam de kopman van Intermarché-Circus-Wanty op de heuveltjes niet heel goed uit de verf. "We hebben er alles aan gedaan om Biniam goed aan de start van de klassiekers te krijgen", zegt performance manager Aike Visbeek.

Jan Bakelants zette gisteren nog een vraagteken achter de naam van zijn ex-ploegmakker Biniam Girmay voor Milaan-Sanremo. "In de Tirreno presteerde hij vorige week iets minder goed dan verwacht, ik ben niet overtuigd van Girmay."

 

Maar bij Intermarché-Circus-Wanty hebben ze alle vertrouwen in hun Afrikaans raspaardje, vorig jaar glorierijk winnaar van Gent-Wevelgem.

 

"Toen Biniam in de Tirreno loste in de heuveletappe (op dag 4), had hij al veel gewerkt voor het team. Die etappe was meer een training voor hem", legt performance manager Aike Visbeek uit.

 

"In het algemeen heeft Biniam een goede Tirreno gedraaid, met een 3e en 4e plaats in de massasprints."

 

"Alleen hadden we in deze Tirreno geen etappe waar Van Aert, Van der Poel en Girmay zich met elkaar konden meten. Op dat vlak hebben we dus geen indicaties."

Girmay is in vorm, maar wat is dat waard tegenover een Pogacar op de Cipressa en de Poggio?

Performance manager Aike Visbeek

Visbeek gelooft dat zijn kopman er zal staan in Milaan-Sanremo.

 

"Na de Trofeo Laigueglia (begin maart) is Biniam naar Eritrea afgereisd. Bij hem thuis is het er zo op ingericht dat hij zijn trainingen daar perfect kan afwerken."

 

"Conditioneel is hij in orde. Maar wat is dat waard tegenover een Pogacar op de Cipressa en de Poggio?"

Teunissen en Girmay zijn 2 speerpunten van Intermarché-Circus-Wanty in de klassiekers.
Teunissen en Girmay zijn 2 speerpunten van Intermarché-Circus-Wanty in de klassiekers.

"We zijn niet stilgevallen als ploeg"

De zegemolen bij Intermarché draait de laatste weken wel iets minder snel dan in het begin van het seizoen.

 

"We hadden met onder meer Rui Costa en Kobe Goossens enkele jongens die specifiek toegewerkt hadden naar het begin van het seizoen", zegt Visbeek.

 

"Ik durf niet te zeggen dat we wat stilgevallen zijn. Maar Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico hebben qua deelnemers hetzelfde niveau als de Giro en de Tour."

 

"Nu trekken we een blik open van renners die focussen op de klassiekers. Naast Biniam Girmay rekenen we in die koersen ook op Hugo Page, Mike Teunissen en Sven Erik Bystrøm."

Gerelateerd: