Ga naar de inhoud

Openhartige Eden Hazard verrast over toekomst: "Wil volgend jaar nog bij Real spelen"

Hoeveel ambitie schuilt er nog in Eden Hazard? In een meerdelig interview met de RTBF komt ook zijn toekomst uitgebreid aan bod. Verrassend genoeg lijkt de afgezwaaide Rode Duivel geenszins van plan om Real Madrid in zijn laatste contractjaar te verlaten: "Ik verwacht niet alle matchen te spelen, maar wil nog iéts bijbrengen."

In zijn eerste interview als Rode Duivel op rust is Eden Hazard er eens goed voor gaan zitten.

 

Bij de RTBF sprak de dribbelaar openhartig over het voorbije WK, zijn afscheid bij de Rode Duivels én de (uitzichtloze) situatie bij Real Madrid.

 

Dat laatste deel hadden onze Waalse collega's opgespaard tot het laatste. Wellicht bewust, want over zijn toekomst bij de Koninklijke waren de quotes van Hazard het strafste.

 

Eerst bondig enkele minder schokkende uitspraken:

 

"Ik mis het om te spelen. Trainingen zijn goed, maar wedstrijden, dáár leef je voor."

 

"De voorbije vier jaar heb ik niet overtuigd. Toch hoop ik de komende matchen nog een beetje te spelen. Geen 90 minuten, maar ik wil me nuttig voelen."

 

"Mentaal had ik het vorig jaar moeilijk. Toen was ik klaar en dacht ik dat ik zou spelen. Nu wist ik dat ik minder minuten zou krijgen, dus doet het minder pijn."

Op het WK gingen mijn prestaties in stijgende lijn toen ik minuten kreeg. Bij Real krijg ik die kans niet, jammer genoeg.

Eden Hazard

Over naar het meest opvallende deeltje: de toekomst van Hazard.

 

"Je hebt nog één jaar contract. Wat nu?", stelt de interviewer rechtuit de vraag aan de 126-voudig international.

 

Het antwoord van Hazard: "Ik zou het liefste blijven om me te proberen te bewijzen. Weet je, ik begrijp dat de mensen twijfels hebben, maar als het van mij afhangt, ben ik volgend seizoen nog steeds in Madrid."

 

Bij de Koninklijke zullen ze het wellicht niet graag horen. Ongetwijfeld willen ze nog een (klein) deeltje van de transfersom van Hazard recupereren én eindelijk afgeraken van zijn stevige loon.

 

Hazard volhardt evenwel in de gedachte dat hij zijn tijdperk bij Real nog kan opfleuren met enkele goeie prestaties. 

 

"Ik verwacht niet alle matchen te spelen", aldus de aanvaller. "Maar als ik een beetje het verschil kan maken, gaan de mensen meer vertrouwen hebben in mij. Kijk naar het voorbije WK. Daar gingen mijn prestaties in stijgende lijn toen ik minuten kreeg. Bij Real krijg ik die kans niet, jammer genoeg."

 

Vervolgens herhaalt Hazard nogmaals dat hij niet zomaar zal vertrekken om elders meer te spelen.

 

"Maar er zijn veel scenario's mogelijk. (lacht) Ik kan zelfs stoppen. Ik nam al afscheid van de nationale ploeg, dus het volgende is er helemaal mee ophouden. (lacht opnieuw) Of even stoppen en dan weer hervatten - ik zeg maar wat, hé."