Ga naar de inhoud

Belgische eventingploeg opent Nations Cup met winst in Montelibretti

 zo 12 maart 2023 21:35

De Belgische eventingploeg heeft een topweekend achter de rug in Montelibretti, de eerste manche van de Nations Cup. Het kwartet Jarno Verwimp, Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Senne Vervaecke hield gastland Italië en Zwitserland af in de strijd om het goud.

Na de dressuur zag het er al goed uit voor België. Alle landgenoten plaatsten zich in de top 13. Die eerste plaats wisten de Belgen vast te houden tijdens de jumping op dag 2 en ook de afsluitende cross country bracht het rode kwartet niet meer van de wijs.

 

In de individuele eindstand eindigde Jarno Verwimp (op Mahalia) op de tweede plaats, Lara de Liedekerke-Meier (op Ducati d'Arville) haalde net het podium niet.

Ook de andere Belgen deden het uitstekend, met een 8e plaats voor Karin Donckers (Fletcha Van 't Verahof) en Senne Vervaecke (Google Van Alsingen) als 15e.

België scoort zo belangrijke punten voor de Nations Cup, waar dit jaar nog 6 edities (onder meer in Arville in België) op het programma staan. Voor de eindwinnaar ligt er een ticket klaar om als team naar de Spelen van Parijs te trekken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.