Ga naar de inhoud

Creaclub Seraing: rugnummers met stift geschreven en afgeplakt met tape

 za 11 maart 2023 23:35

Het meest memorabele moment van een saaie Seraing-Antwerp kregen we na de rust, toen de thuisploeg om verwarring met de shirts van de bezoekers te vermijden plots met witte truitjes uit de kleedkamer kwam. Alleen bleken die niet over dezelfde rugnummers te beschikken. Niets wat niet kon opgelost worden met wat knip- en plakwerk.

Omdat de rood-zwarte uitrusting van Seraing nogal moeilijk te onderscheiden waren van de zwart-rode uitrusting van Antwerp besloot de thuisploeg om na de rust met witte shirts te spelen.

Klein probleempje: die shirts waren niet beschikbaar met dezelfde rugnummers als voor de rust. En dus moest de materiaalman van Seraing creatief te werk gaan.

Zo werden de originele nummers van Mvoué en Ifoni afgeplakt en - nogal knullig - overschreven met een zwarte stift. Bij Lepoint troostten ze zich zelfs niet die moeite. Met enkele centimeters witte plakband werd van zijn 28 gewoon een 23 gemaakt.

Omdat Antwerp-doelman Butez op dat moment nog altijd in het wit tussen de palen stond - iets wat pas na een paar minuten werd opgemerkt - moest ook hij van shirt wisselen. Dat bleek uiteindelijk het blauwe shirt van derde doelman Davino Verhulst te zijn.

Coach: "Geen positief beeld van de situatie hier"

Seraing werd zo ongewild toch een beetje de risee, al tilde coach Jean-Sébastien Legros er niet al te zwaar aan. "We gaan dat niet als excuus gebruiken, het heeft onze focus niet beïnvloed."

 

"Ik weet ook niet zo goed wat er eigenlijk gebeurd is, maar het geeft wel niet zo'n positief beeld van de situatie hier. Meer woorden gaan we daar ook niet aan vuilmaken."

De beplakte en beschreven shirts van Seraing

Gerelateerd: