Ga naar de inhoud

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
12
6
4
2
0
17
7
2
Toulouse FC
11
6
3
1
2
8
9
3
Union
8
6
2
2
2
5
8
4
LASK
3
6
1
5
0
6
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0

Union terug in België na bewogen nacht op Berlijnse luchthaven: "Voorbereiding op Genk is verstoord"

 vr 10 maart 2023 16:33
De spelers van Union hebben er een bewogen - of net niet - nacht opzitten.

Na een woelig nachtje op de luchthaven van Berlijn is de selectie van Union terug op Belgische bodem. Na de Europese wedstrijd tegen naamgenoot Union Berlijn kon het vliegtuig van Union niet opstijgen door het winterse weer. Niet ideaal, met het oog op de topper tegen Genk zondag. "Maar we gaan geen excuses zoeken, we moeten het er mee doen", reageert Union-CEO Philippe Bormans.

Tijdens de wedstrijd van Union tegen Union Berlijn in de achtste finales van de Europa League dwarrelden de sneeuwvlokken donderdag talrijk uit de lucht. Dat winterse weer bleek niet echt een hindernis tijdens de wedstrijd, maar wel erna.

 

De spelers en staf van Union haastten zich na de partij naar de luchthaven om tijdig hun vliegtuig te halen. Dat lukte ook, maar door het winterse weer kon het luchttuig de deadline voor opstijgen niet halen. De vlucht werd uitgesteld naar vrijdag.

 

De Union-spelers moesten na veel vijven en zessen 's nachts nog terugkeren naar hun hotel in Berlijn. Niet bepaald bevorderlijk voor de recuperatie, zeker met het oog op de topper tegen leider Racing Genk, zondag. Vrijdag landde de selectie rond kwart voor vier terug in België.

CEO Bormans: "Misschien kunnen de spelers er zondag net kracht uit putten"

"We hebben er gisteren alles aan gedaan om op tijd in het vliegtuig te zijn", reageerde CEO Philippe Bormans op de luchthaven bij aankomst. "Chapeau aan onze spelers en staf om de richtlijnen zo goed te hebben opgevolgd. Maar we mochten helaas niet vertrekken en zijn dan maar teruggekeerd naar het hotel."


"De spelers hebben er nog een klein feestje van gemaakt. De houding van de mensen was heel positief. Dat helpt heel wat frustratie uit de weg."

We gaan geen excuses zoeken. Dat Genk frisser zal zijn? Dat waren ze sowieso, want zij moesten niet Europees spelen.

Philippe Bormans, CEO Union

Zondag wacht al de topper tegen Genk. "Dat is niet ideaal, maar we moeten het er mee doen. We gaan geen excuses zoeken. Dat Genk frisser zal zijn? Dat waren ze sowieso, want zij moesten niet Europees spelen."


"Onze voorbereiding is verstoord, daar moeten we niet flauw over doen. We hebben twee keer moeten inchecken en moeten terugkeren, we hebben een dag verloren. Maar de spelers kunnen er misschien net kracht uit putten zondag."

Gerelateerd: