Ga naar de inhoud

BEKIJK: Van Aert komt ten val en sleurt Pidcock mee, handshake als excuses en duimpje als geruststelling

 do 9 maart 2023 15:39

Geen ritzege voor Wout van Aert in de etappe die hij met rood had aangestipt in Tirreno-Adriatico. Op iets minder dan 5 kilometer voor de finish kwam hij ten val, waarbij hij ook Tom Pidcock meesleurde. Schuldbewust bood Van Aert zijn excuses aan bij de Brit. Met een duimpje liet hij vervolgens weten dat er geen grote schade is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wout van Aert had zich de voorbije dagen koest gehouden in Tirreno-Adriatico, maar rit 4 naar Tortoreto prikkelde hem om zich een eerste keer dit seizoen te testen.

Van Aert maakte een hele dag een alerte indruk en zat op iets minder dan 5 kilometer van de finish perfect gepositioneerd. Maar door een plots uitwijkmanoeuvre kwam hij niet alleen zelf ten val, maar nam hij ook concurrent Tom Pidcock mee.

Beide toppers bleven even op het asfalt zitten. Nadat Van Aert zich ervan vergewist had dat er niet veel aan de hand is, stapte hij op Pidcock af om zich met een handdruk te verontschuldigen. Met een duimpje naar de camera liet hij nadien ook zien dat hij zich ondanks de val nog prima voelt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: