Jumbo-Visma baalt én juicht: Wout van Aert valt, Primoz Roglic verzacht de pijn

  Tirreno - Adriatico: Rit 4
  wegwedstrijd Wegwedstrijddroog  20°Cdistance 218 km
  location 10:41: Greccio - 15:40: Tortoreto
  trophy Primož Roglic
  einde
  startfinish
  0306090120150180218

   Gemengde gevoelens bij Jumbo-Visma. Wout van Aert werd door een val uitgeschakeld in de finale van de 4e etappe van Tirreno-Adriatico, maar ploegmakker Primoz Roglic staat er meteen bij zijn rentree. Hij won na een lastige finale. 

   De 4e etappe in Tirreno-Adriatico in een notendop:

   • Winnaar van de dag: De rentree van Primoz Roglic kwam er enkele weken vroeger dan gepland, maar een kampioen als Roglic heeft weinig dagen nodig om te oogsten. Zijn benen waren niet geschoren, maar hij trapt nog altijd deksels hard.

   • Pechvogels van de dag: Voor je het weet is je voorjaar om zeep. Wout van Aert stak zijn hand al uit naar een goed cijfer bij zijn eerste examen, maar met Tom Pidcock sloeg hij tegen het asfalt. Al bij al lijkt het duo met de schrik vrij te komen.

   • Vraagteken van de dag: De val van Pidcock gebeurde nadat de Brit al twee keer had moeten lossen en daarmee zat hij in hetzelfde bedje als Mathieu van der Poel. De Nederlander heeft nog huiswerk voor het Vlaamse voorjaar.

   Weer een hectische finale, rollercoaster bij Jumbo-Visma

   Voor Jumbo-Visma leek er geen vuiltje aan de lucht. Op het lokale circuit - met 3 keer een venijnige knik van 3 kilometer als slotakkoord richting de finish - waren de wespen heer en meester.

    

   Wout van Aert beantwoordde fluitend een verschroeiende en vooral erg vroege versnelling van Julian Alaphilippe op 35 kilometer van de finish, concurrenten Mathieu van der Poel en Tom Pidcock stuurden daar al uit.

    

   Door de gewapende vrede bij de favorieten kon het duo tot twee keer toe jojoën, maar ze zouden zich opofferen voor hun Alpecin- en Ineos-makkers.

    

   Bij die tactische aanpassing ging het op 4,5 kilometer van de finish mis. Een uitzakkende Pidcock haakte in Van Aert, het duo was kansloos en ging tegen de grond. Zonder al te veel averij, zo leek het toch, maar de ritzege was wel weg voor Van Aert.

    

   Terwijl hij met een gehavende bips rustig naar Tortoreto bolde, vernam hij in zijn oortje hoe een ultieme aanval heel lang op zich liet wachten.

    

   Niemand had nog voldoende jus in de benen, het winnende lot werd getrokken in een sprint.

    

   Primoz Roglic zat in poleposition en bleef koelbloedig. De Sloveen maakte het - misschien tot zijn eigen verbazing - gemakkelijk af voor Alaphilippe en Adam Yates.

    

   Met vallen en opstaan, dus.

    

   Filippo Ganna gaf zijn leiderstrui door aan Lennard Kämna.

   Uitslag Rit 4Uitslag Rit 4