Ga naar de inhoud

Wout van Aert: "Ik moet niks, ben ervan overtuigd dat ik er dichtbij zal zijn"

 ma 6 maart 2023 11:47
Wout van Aert, één dag voor de start van Tirreno-Adriatico.

Wout van Aert begint vandaag aan zijn seizoen met de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico.  De grote doelen van de alleskunner liggen uiteraard in april. Schiet hij ook een hoofdvogel af? "Er is misschien wat meer stress geweest, maar dat heeft vooral met mijn ziekte te maken", zegt hij vanuit Italië.

"Ik moet niks"

Op papier was de tijdrit van Tirreno-Adriatico (11.5 km) een kolfje naar de hand van Van Aert. Toch heeft de 28-jarige Belg nooit aan winnen gedacht. "Ik verwacht niet dat ik mee zal doen om de zege in de tijdrit", stelde Van Aert gisteren nog op een persmoment in Italië. 

 

Profetische woorden, want winnen zat er inderdaad niet in voor de tweevoudige Belgische kampioen tijdrijden. 

 

De grote doelen van Van Aert komen er snel aan. Hij wil doodgraag voor het eerst scoren in een kasseimonument en veel kenners, commentatoren en analisten zeggen dat het stilaan tijd wordt.

 

"Ik moet niks", wuift Van Aert de druk weg. "Natuurlijk wil ik graag winnen, maar dat is anders dan moeten."

 

De voorbereiding op het seizoen verliep niet vlekkeloos. "Misschien is er wel iets meer stress geweest, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat ik teruggeslagen werd door ziekte", geeft Van Aert toe. "Ik ga ook niet ontkennen dat het WK veldrijden een teleurstelling was."

 

"Dat heeft het misschien wel wat moeilijker gemaakt begin februari dan ik zelf had gehoopt, maar er is niet meer stress omdat ik iets moet. Ik probeer altijd het beste van mezelf te geven, dat heb ik al altijd gedaan en dat zal ik ook blijven doen. Dus dan ben ik ervan overtuigd dat ik er dichtbij zal zijn."

Ik ga niet ontkennen dat het WK veldrijden een teleurstelling was.

Wout van Aert

Van Aert: "Niet gemakkelijk om zo lang weg te zijn"

Van Aert postte afgelopen weekend een foto op sociale media, met de boodschap "halfweg, al drie weken van huis, nog drie te gaan", met een hartje. "Natuurlijk is dat niet gemakkelijk om zo lang weg te zijn", zei hij nog. 

 

"Dat is veel zwaarder dan wat de meeste mensen denken. Ik heb een familie thuis en een vrouw die zwanger is, dus dan is het niet gemakkelijk om het huis te verlaten en zo ver weg te zijn."

 

"Anderzijds, dit is voor mij de belangrijkste periode van het jaar. Dan moet je op sportief vlak keuzes maken en dan heeft dat soms tot gevolg dat je je familie lang niet ziet."

Ik probeer altijd het beste van mezelf te geven, dat heb ik al altijd gedaan en dat zal ik ook blijven doen. Dus dan ben ik ervan overtuigd dat ik er dichtbij zal zijn.

Wout van Aert
Gerelateerd: