Ga naar de inhoud

Geplaagde Scott Parker blijft vertrouwen hebben: "Ik trek mezelf nooit in twijfel"

 ma 6 maart 2023 19:17
Scott Parker en Club Brugge staan voor een levensbelangrijke week.

Daags voor de cruciale terugmatch tegen Benfica stond Club Brugge-coach Scott Parker de pers te woord. De Engelsman staat onder hoge druk, maar twijfelt naar eigen zeggen niet aan zichzelf.

Een ploeg in diepe crisis zal morgen een mirakel moeten verrichten in Portugal. Club Brugge ging enkele weken geleden in eigen huis met 0-2 voor de bijl tegen Benfica en zal een topprestatie moeten leveren, wil het nog in de kwartfinales geraken. 

 

Na de ontnuchterende nederlaag tegen staartploeg Oostende vorige vrijdag, is de onrust nog een pak groter geworden in het Brugse kamp. 

 

"De prestatie tegen Oostende was onverwacht want voordien zag ik een ploeg die de juiste richting uitging", vertelt Parker op het persmoment. "Met de heenmatch in gedachten heb ik zeker vertrouwen. Het is een andere competitie en hopelijk kan die ons een nieuw momentum geven."

 

"Natuurlijk is het een zware uitdaging. In de eerste match is de wedstrijd beslist door twee foutjes, maar voor de rest waren de verschillen niet zo groot. Hopelijk kunnen we morgen opnieuw ons beste spel brengen."

 

"Benfica is een topteam met heel veel kwaliteiten. Dat zagen we in de heenmatch. Ze staan voor een reden waar ze staan."

Of ik mezelf in twijfel trek? Nooit.

Club-coach Scott Parker

Volgens sommigen is de wedstrijd die Brugge dit weekend moet spelen (tegen Standard) een pot van groter belang, maar aan spelers laten rusten denkt de Brit naar eigen zeggen niet.

 

"De wedstrijd van morgen is ook heel belangrijk. We moeten morgen natuurlijk nog afwachten, maar we bekijken wedstrijd per wedstrijd, hoe cliché dat ook mag klinken."

 

"Of ik mezelf in twijfel trek na deze mindere prestaties? Neen, nooit."

 

"Je kan bijleren en groeien, maar twijfelen doe ik niet omdat ik altijd mijn best doe en het achteraf altijd makkelijker is."

 

"Dit zijn bumps in het begin van een proces. Ik moet niet met de spelers of de club praten over mijn positie. Mijn job is om dit team op te bouwen. Over de prestaties wordt er uiteraard wel gesproken, maar over mijn positie niet."

 

De aftrap volgt morgen om 21 uur in Lissabon.

Gerelateerd: