Historische campagne eindigt met een afgang: Club Brugge verliest met 5-1 tegen Benfica

 1. 45+2' - Doelpunt - Gonçalo Ramos (2 - 0)
 2. 43' - Geel - Abakar Sylla
 3. 38' - Doelpunt - Rafa Silva (1 - 0)
 4. 29' - Geel - Nicolás Otamendi
 5. 21' - Geel - Noa Lang
 6. 18' - Geel - Roman Jaremtsjoek
 1. 88' - Verv. António Silva door Lucas Veríssimo
 2. 87' - Doelpunt - Bjorn Meijer (5 - 1)
 3. 77' - Doelpunt - David Neres (5 - 0)
 4. 75' - Verv. Kamal Sowah door Antonio Nusa
 5. 75' - Verv. Hans Vanaken door Mats Rits
 6. 75' - Verv. João Mário door João Neves
 7. 74' - Verv. Nicolás Otamendi door Morato
 8. 71' - Doelpunt strafschop - João Mário (4 - 0)
 9. 63' - Verv. Alexander Bah door Gilberto
 10. 63' - Verv. Chiquinho door David Neres
 11. 63' - Verv. Clinton Mata door Denis Odoi
 12. 62' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Ferran Jutglà
 13. 57' - Doelpunt - Gonçalo Ramos (3 - 0)
 14. 48' - Geel - Bjorn Meijer
38'goalRafa Silva1 - 0
45+2'goalGonçalo Ramos2 - 0
57'goalGonçalo Ramos3 - 0
71'penalty goal João Mário4 - 0
77'goalDavid Neres5 - 0
87'goalBjorn Meijer5 - 1

Een historische campagne eindigt met een afgang. Na de 0-2 uit de heenmatch kreeg een kansloos Club Brugge nu een zware 5-1 om de oren tegen Benfica. Gewogen en veel te licht bevonden in de 1/8e finales van de Champions League. Scott Parker, die begon met een verrassende ploeg én Noa Lang wisselde bij rust, keek machteloos toe. Is hij dit weekend nog trainer tegen Standard?

Benfica - Club Brugge in een notendop:

Sleutelmoment: Bijna veertig minuten hield Club miraculeus stand in Lissabon, maar vlak voor rust volgde de goal van de uitschakeling toch. Rafa Silva kondigde met een klassegoal de pijnlijke aftocht van Brugge op het kampioenenbal aan.


Man van de Match: Gonçalo Ramos dolde met zijn verdedigers en leefde zich uit. Met twee goals knalde hij de hoop van Club in stukken.


Defensieve kater: Net als in de heenmatch acteerde de Brugse defensie weifelend. Bah bleek onnavolgbaar met zijn snelheid, ook Rafa Silva en Ramos maakten om beurt hun mannetje(s) belachelijk en straften besluiteloosheid achterin hard af.

Nieuwe ingrepen Parker, Club krijgt er 5 in het mandje

"Hopen op een mirakel": het nieuwe mantra van Club Brugge in de Champions League hield ruim een halfuur stand in Lissabon.


Want het was een half wonder dat een opvallende basisploeg van blauw-zwart, met Jaremtsjoek, Sowah en Buchanan als starters, zo lang geen doelpunt incasseerde. 

 

Al na luttele seconden fungeerde de buitenspelvlag als reddende engel, halfweg de eerste helft verscheen boven het hoofd van Meijer een aureool na zijn redding op de lijn.


Toch was geen goddelijke kracht opgewassen tegen het klasseverschil tussen beide ploegen. Vlak voor rust illustreerde Rafa Silva dat via een heerlijke penseelstreek met buitenkant voet.


Wanneer een bos van weifelende Club-verdedigers goalgetter Ramos alle tijd gaf om uit te halen, liet de spits een verdubbeling van de score niet liggen. De afstraffing leek een pak waarschijnlijker dan het mirakel.

Parker had genoeg gezien van zijn (zoveelste) experimentele elftal en koos voor meer zekerheid op het middenveld door Noa Lang naar de kant te halen bij rust.


Niet dat het Benfica iets uitmaakte: de thuisploeg dolde met zijn tegenstander. Wanneer de Portugezen wilden, schakelden ze een versnelling hoger en moest Club de alarmknop indrukken.


Ramos maakte makkelijk zijn tweede van de avond. Joao Mario bedankte Sylla voor zijn drieste ingreep en zette zijn elfmeter feilloos om. Wanneer invaller Neres de forfaitscore op het bord zette, zakten alle Brugse kopjes naar de grond.


Een pegel van Meijer in de winkelhaak was een satijnen doekje voor het bloeden. Club Brugge sluit een mirakelcampagne af met een pijnlijke aftocht in Lissabon.

Fase per fase

 1. einde, 22 uur 49. Einde CL-avontuur. De memorabele Champions League-campagne van Club Brugge zit er helemaal op. Benfica zorgde in de tweede helft voor een complete afstraffing. Enkel Meijer houdt een mooi souvenir over aan zijn trip naar Lissabon in de vorm van de eerredder. Scott Parker blaast, zijn experimentele team incasseerde 5 doelpunten tegen een ploeg die duidelijk veel te sterk was. .
 2. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
 3. Er komt 1 minuut extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 4. tweede helft, minuut 90. Een flipperkastmoment voor het doel van Benfica. Nielsen dropt de bal in het pak. Daar kan Onyedika Mechele niet vinden voor een tweede Club-goal. .
 5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Benfica, Lucas Veríssimo erin, António Silva eruit
 6. tweede helft, minuut 88. Fraaie eerredder: 5-1. Meijer knalt op de rand van de zestien een heerlijke pegel binnen. De winkelhaak spat net niet in stukken. Een satijnen doekje voor het bloeden. .
 7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Bjorn Meijer van Club Brugge. 5, 1.
 8. tweede helft, minuut 86. De stadionomroeper meldt de Brugse fans dat ze na de wedstrijd even moeten blijven zitten. Ze krijgen een verlenging aan een pijnlijke trip naar Lissabon. .
 9. tweede helft, minuut 84. Grote teleurstelling bij Rafa Silva. De Portugees kan zijn schot niet genoeg krullen en laat de 6-0 liggen. .
 10. tweede helft, minuut 82.
 11. tweede helft, minuut 82. Een pijnlijke tweede helft voor Club. Benfica beslist gewoon wat het wanneer wil doen. Tom Boudeweel op Radio 1.
 12. VAR geeft lijnrechter ongelijk: 5-0. Feest in Lissabon, want de forfaitscore staat op het bord. Invaller Neres viert zijn doelpunt met zijn ploeggenoten. . tweede helft, minuut 78.
 13. Forfaitscore wordt afgevlagd. De 5-0 van Neres wordt afgevlagd voor buitenspel. De VAR herbekijkt de fase. . tweede helft, minuut 78.
 14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door David Neres van Benfica. 5, 0.
 15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Antonio Nusa erin, Kamal Sowah eruit
 16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Mats Rits erin, Hans Vanaken eruit
 17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Benfica, João Neves erin, João Mário eruit
 18. tweede helft, minuut 74. Bij Benfica krijgt een jeugdproduct een kans op het hoogste niveau, bij de Belgische landskampioen verdwijnt Hans Vanaken naar de bank voor Rits. Ook Sowah gaat naar de kant, Nusa is zijn vervanger. .
 19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Benfica, Morato erin, Nicolás Otamendi eruit
 20. tweede helft, minuut 73. Rits maakt zich op voor een invalbeurt van lange 18 minuten voor Club. .