Ga naar de inhoud

Sterkhouders van Club Brugge aangeslagen na nieuwe mokerslag: "Dit is echt niet meer plezant"

 di 7 maart 2023 23:26

Het gaat van kwaad naar erger bij Club Brugge. De Belgische landskampioen moet na vanavond ook met schaamrood op de wangen uit Europa vertrekken. De 5-1-blamage tegen Benfica zette de negatieve spiraal bij Club zo opnieuw extra in de verf. "Dit komt zwaar binnen", vertelden de ontgoochelde sterkhouders van Club.

De historische Champions League-campagne van Club Brugge eindigde vanavond met een ferme anticlimax.

 

"Dit komt zwaar binnen", vertelde een duidelijk aangeslagen Hans Vanaken na de 5-1-pandoering aan VTM. "De manier waarop we onze campagne hier afgesloten hebben, is teleurstellend."

 

"Vanaf minuut 1 hebben we achter de feiten gehold", trad Simon Mignolet Vanaken bij. "Benfica deed wat het wilde doen. Op geen enkel moment konden we een vuist maken. Dit was een enorm frustrerende avond."

We moeten zo snel mogelijk uit dit momentum

Hans Vanaken

"We wisten sowieso dat we hier in een moeilijke situatie aankwamen, maar we wilden ons nog steeds tonen. Zelfs dat lukte niet, we speelden zelfs geen competitieve wedstrijd."

 

De Europese campagne gaf Club Brugge voor nieuwjaar nog een buffer, maar is op dit moment dus vooral een nieuwe stok geworden om het zoekende team te slaan. "We moeten zo snel mogelijk uit dit momentum. Dit is echt niet meer plezant", vertelt Vanaken.

Wat met Parker?

Ook de twijfels rond trainer Scott Parker, die nog maar twee overwinningen heeft geboekt, bereiken opnieuw een kookpunt.

 

"Dat is hoe voetbal werkt", reageert Mignolet. "Wij als spelers hebben ook onze verantwoordelijkheid en doen ons werk. Anderen moeten beslissen over het lot van onze coach."

 

"Het is gemakkelijk om alles naar de coach te schuiven. Ook wij hebben fouten gemaakt", stak Vanaken de hand vooral in eigen boezem. "We moeten dit nu als 1 team aanpakken."

 

Toch zal de experimentele basiself van Parker niet in zijn voordeel spelen wanneer het bestuur een analyse maakt. De Engelsman zette de rasechte vleugelspeler Buchanan mee in het middenveld. "Hij probeert oplossingen te zoeken en te vinden. Dat is normaal in deze periode", bleef Vanaken zijn coach wel verdedigen.

Gerelateerd: