Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Mathieu van der Poel stelde teleur: "Maar ik had dit zien aankomen"

 za 4 maart 2023 18:24

Veel persbelangstelling bij de bus van Alpecin-Deceuninck na de Strade Bianche. Mathieu van der Poel gaf er tekst en uitleg bij zijn 15e plaats. De topfavoriet had op meer gehoopt, maar zit niet in zak en as.  

"Ik vond het niet zo heel slecht", blikt Mathieu van der Poel terug op zijn prestatie in de Strade Bianche. "Ik kwam vrij goed de lastigste strook van de dag over."

 

"Daarna werd het tactisch op de hellende asfaltweg. Ik was niet goed genoeg om met de beslissende aanval mee te zijn. Of de Mathieu van andere jaren wel mee was geweest? Ik denk het wel."

 

Van der Poel had zelf ook verwacht dat de zege te hoog gegrepen was. "Het was een van de lastigste koersen van het seizoen en mijn eerste wedstrijd van het jaar."

 

"Ik heb koershardheid nodig. Een koers als deze heb ik nooit als eerste gewonnen."

Ik had gewoon de benen niet.

Mathieu van der Poel

Maakt deze mindere prestatie Van der Poel nerveus? "Zeker niet. Het was veeleer een verwachting van jullie - de pers - dan van mij dat ik er vandaag meteen ging staan."

 

Van der Poel werkte de voorbije weken een hoogtestage af. Zou dat nog in de kleren zitten?

 

"Dat is moeilijk in te schatten. Het is niet dat ik volledig de mist inging."

 

"Met ploeggenoten erbij in de finale was het altijd gemakkelijker. Nu moest ik het alleen oplossen, maar dat is geen excuus. Ik had de benen niet." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alaphilippe: "Er zijn ergere dingen", Wellens: "Gelost worden door pech is pijnlijk"

  • Julian Alaphilippe (gelost toen de koers openbrak): "In deze koers spreken je benen. Ik voelde dat die goed waren, maar niet goed genoeg om vooraan te blijven. Het was geen superdag, maar toch ben ik erg tevreden."

    "Hopelijk gaat het vanaf nu alleen maar beter. Of ik me zorgen maak voor de Vlaamse koersen? Neen, er is niets om me zorgen over te maken. Er zijn ergere dingen in het leven."

  • Tim Wellens (pech op een zeer slecht moment): "Mijn stuur kwam los. Als je lost door slechte benen, dan kun je daar mee leven. Gelost worden door mechanische pech is pijnlijk."

    "Ik voelde me supergoed en ik wilde koersen op 25 kilometer van de finish, maar daar ben ik zelfs niet toe gekomen. Dat dit toch vertrouwen geeft voor wat nog komt? Ja, maar je kunt niet elk weekend spreken over goeie benen en dan geen resultaat halen."

Uitslag Strade Bianche

naamresultaatploeg
1
Tom Pidcock
4:31:41
INEOS GrenadiersIGD
2
Valentin Madouas
+20
Groupama - FDJGFC
3
Tiesj Benoot
+22
Jumbo - VismaTJV
4
Rui Costa
+23
Intermarché - Circus - WantyICW
5
Attila Valter
+23
Jumbo - VismaTJV
6
Matej Mohoric
+34
Bahrain VictoriousTBV
7
Pello Bilbao
+1:04
Bahrain VictoriousTBV
8
Romain Grégoire
+1:18
Groupama - FDJGFC
9
Davide Formolo
+1:23
UAE Team EmiratesUAD
10
Andreas Kron
+1:35
Lotto - DstnyLTD
Gerelateerd: