Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 16  /  18 - Amstel Gold Race
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Julian Alaphilippe voelt geen extra druk: "Er was geen kritiek van Patrick Lefevere"

 za 4 maart 2023 12:02
Julian Alaphilippe stond al 2 keer op het podium van de Strade Bianche.
Julian Alaphilippe stond al 2 keer op het podium van de Strade Bianche.

Voor Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step) is de Strade Bianche de eerste grote voorjaarsafspraak. "Ik voel me goed, maar we hebben verschillende troefkaarten binnen de ploeg", vertelde de tweevoudige wereldkampioen voor de start.

Met 3 sterren achter zijn naam lijkt Julian Alaphilippe vandaag de grootste uitdager te worden van Mathieu van der Poel.

 

Alleen is het wat gissen naar zijn conditie. "Natuurlijk ben ik nog geen 100 procent, maar hopelijk ben ik daar niet meer zo ver van verwijderd. Ik voel me in elk geval goed", zei de Fransman vlak voor de start.

 

"Vandaag is het begin van een lange periode vol belangrijke koersen tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Ik ben enorm gemotiveerd."

 

Alaphilippe won de Strade Bianche 4 jaar geleden en eindigde in 2021 tweede na Mathieu van der Poel. "Ik kan deze koers wel smaken. Het parcours ken ik bijna uit mijn hoofd."

Vandaag is het begin van een lange periode vol belangrijke koersen tot en met Luik-Bastenaken-Luik.

Julian Alaphilippe

2 maanden geleden deelde Patrick Lefevere nog een sneer uit naar Alaphilippe. "Hij heeft het salaris van een kopman en moet me bewijzen dat hij dat nog is", klonk het.

 

Beschouwt Alaphilippe de Strade als een eerste kans om te reageren op de kritiek van Lefevere? "Er was geen kritiek van Lefevere", reageert Alaphilippe gevat.

 

"Binnen de ploeg hebben we vandaag trouwens meerdere troeven: Mauri Vansevenant is heel sterk en Andrea Bagioli is ook in vorm."

 

"We zullen een zo mooi mogelijke koers proberen te rijden."

Gerelateerd: