Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  18 - Omloop Het Nieuwsblad
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Pidcock: "Van Baarle is onzichtbaar als hij aanvalt", Lampaert: "Er is nog werk"

 za 25 februari 2023 16:42
Tom Pidcock.

Alleen bij Jumbo-Visma kunnen ze vanavond voluit glimlachen na de Omloop Het Nieuwsblad. De concurrentie zat in een wurggreep. Hoe reageerden de overige (schaduw)favorieten? 

"Tricky", zo zei Tom Pidcock na zijn Omloop. "Ben Turner viel en toen Jumbo-Visma aanviel na die wind en regen, had ik het zo koud. Ik kon bijna niet meer trappen."

 

"Jumbo-Visma was echt sterk, klopt. Meer kan ik niet zeggen. Of ik de aanval van Dylan van Baarle had gezien? Als hij aanvalt, is het alsof hij onzichtbaar is. Chapeau."

 

"Ik had zelf nog kunnen aanvallen, maar dan zou er altijd iemand van Jumbo-Visma gereageerd hebben. Wat moest ik dan doen?"

"Er is nog werk aan de winkel", bekende Yves Lampaert na een matige koers van zijn Soudal-Quick Step.

 

"Ik was niet goed. Op de Molenberg zat ik nog redelijk, maar op de Muur maakte ik een slipper en stond ik te voet. Dat was dodelijk."

 

"We hebben ook pech gehad met Tim Declercq en Florian Sénéchal die wegvielen. Het was onze dag niet. Het is wat het is."

 

"Een analyse? Neen, zoals Patrick Lefevere doen we die na Luik."

Belgen balen na wandeling op de Muur:

  • Jasper Stuyven: "Ik reageerde net wat te laat toen Van Baarle ging. Met Kevin Geniets had ik niet de beste man om tegen te prikken. En op de Muur stond ik te voet. Ik had geen grip en moest wandelen. Het zullen mooie beelden geweest zijn. Ik voelde me goed, maar de Muur hielp het om zeep."

  • Greg Van Avermaet: "Ik was niet slecht, maar ik verloor op de Muur alle grip op mijn achterwiel. Ik moest voet aan de grond zetten. Daarna zat mijn wedstrijd erop."

  • Oliver Naesen: "Mijn finale was te vroeg begonnen door een fietswissel op de Molenberg. Ik kwam toch terug en het ging goed, maar in de sprint was ik te braaf. Ik rijd geen prijs, maar ik ben goed begonnen en zat nooit echt in de problemen."

  • Tim Wellens: "Ik ben een beetje triest, want ik pak geen resultaat. Ik voelde me wel redelijk goed. Op 200 meter van het einde werd ik ingelopen en zat er geen resultaat meer in. Het was een mooie koers, leuk om te rijden. Over mijn benen ben ik heel tevreden, maar ik was graag met een ereplaats naar huis gegaan."

Omloop Het Nieuwsblad klassement

naamresultaatploeg
1
Dylan van Baarle
4:54:49
Jumbo - VismaTJV
2
Arnaud De Lie
+20
Lotto - DstnyLTD
3
Christophe Laporte
+20
Jumbo - VismaTJV
4
Alexander Kristoff
+20
Uno-X Pro Cycling TeamUXT
5
Tom Pidcock
+20
INEOS GrenadiersIGD
6
Davide Ballerini
+20
Soudal - Quick-StepSOQ
7
Nils Politt
+20
BORA - hansgroheBOH
8
Andrea Pasqualon
+20
Bahrain VictoriousTBV
9
Rui Oliveira
+20
UAE Team EmiratesUAD
10
Sep Vanmarcke
+20
Israel - Premier TechIPT
Gerelateerd: