Ga naar de inhoud

Jumbo-Visma ook oppermachtig in O Gran Camiño: Vingegaard wint opnieuw bergop

 za 25 februari 2023 17:08
Jonas Vingegaard komt solo aan in rit drie.

Niet alleen op Vlaamse, maar ook op Galicische wegen was Jumbo-Visma zaterdag oppermachtig. Leider Jonas Vingegaard verstevigde zijn koppositie door ook de derde etappe te winnen. Hij kwam solo aan op de Alto do Castelo. Ruben Guerreiro (Movistar) was op 21 seconden tweede.

Sneeuw blijft de O Gran Camiño is zijn greep houden. De steile Alto de Santa Marina moest geschrapt worden uit de derde rit, waardoor het parcours een stuk minder zwaar werd en dus een stuk aantrekkelijker voor vluchters. 

Een uitgebreide groep van 12 renners dacht er exact zo over. De bekendste naam voorin was Rohan Dennis, die zo zijn ploegmaats van Jumbo - Visma in een ideale situatie bracht. De ploeg van leider Jonas Vingegaard controleerde, maar liet tegelijk de kloof nooit groot worden. Aan de voet van de slotklim kwam alles opnieuw samen.

 

Movistar toonde initiatief, maar al snel nam Attila Valter over in dienst van Vingegaard. Enkel Ruben Guerreiro en Jesus Herrada konden Valter en Vingegaard volgen. Op twee kilometer van de streep zette Valter zich aan de kant en ging de winnaar van de vorige Tour vol door.

 

Niemand had een antwoord op dat eindschot. Zo wint Vingegaard na de tweede ook de derde rit.

Uitslag rit drie:

  1. Jonas Vingegaard (Den) - 127km in 3u19'58"
  2. Ruben Guerreiro (Por) - 21"
  3. Attila Valter (Hon) - 35"
  4. Jesus Herrada (Spa) - 36"
  5. Lorenzo Fortunato (Ita) - 40" 

Algemeen klassement na rit drie:

1. Jonas Vingegaard (Den) - 7u53'08"

2. Ruben Guerreiro (Por) - op 53"

3. Jesus Herrada (Spa) - 1'25"

4. Attila Valter (Hon) - 1'29" 

5. Lorenzo Fortunato (Ita) - 1'31"