Ga naar de inhoud

Geen verschil in prijzenpot tussen mannen en vrouwen: "Uiting van respect"

 do 23 februari 2023 11:14
Mieke Docx rijdt bij Lotto-Dstny.

Organisator Flanders Classics geeft het vrouwenwielrennen nog een extra duwtje in de rug: het prijzengeld voor 6 voorjaarskoersen bedraagt voor vrouwen én mannen evenveel. Renster Mieke Docx is uiteraard enthousiast: "Dit motiveert rensters, teams en sponsors."

In de Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl is er geen verschil meer tussen vrouwen en mannen wat de prijzenpot betreft.

 

Organisator Flanders Classics trekt de som bij de vrouwen op en gomt het verschil met de mannen uit.

 

"Een supermooie stap", reageert Mieke Docx verheugd. "Ze doen de bal rollen naar andere koersen en organisatoren. Zij kunnen niet achterblijven."

 

"Het is een erg goeie stap die rensters, teams en sponsors motiveert."

 

"Eerlijk: zelf zal ik zaterdag niet op het podium staan van de Omloop, voor mij is het dus minder belangrijk."

 

"Maar het is een uiting van respect en van gelijkheid voor rensters. Men wil net zo veel moeite doen voor ons en dat is een mooi signaal."

Flanders Classics doet de bal rollen naar andere koersen en organisatoren. Zij kunnen niet achterblijven.

Renster Mieke Docx (Lotto-Dstny)

"Als iemand beweert dat dit niet leuk is: het klopt niet, het is de max"

Mieke Docx (26) werkte enkele jaren voor Flanders Classics, maar is sinds 1 januari voltijds prof. Op en naast de fiets heeft ze haar sport zien evolueren.

 

"Mocht je mij 5 jaar geleden gezegd hebben dat ik nu zou rondrijden als prof, dan zou ik eens goed gelachen hebben."

 

"Er worden zoveel stappen gezet en elke stap is supermooi. We hebben nog nooit zoveel aandacht gehad en het neemt alleen maar toe."

 

"Kijk ook naar de Ronde van Vlaanderen vorig jaar met al die toeschouwers: dat gaf kippenvel en maakte me alleen maar gelukkig."

 

Haar keuze voor het profbestaan heeft Docx zich nog geen seconde beklaagd. "Als er iemand beweert dat dit niet leuk is: dat klopt niet. Het is de max."

Gerelateerd: