Courtois bedankt ploegmaats na blunder: "Brute pech, gelukkig blies Vinicius ons nieuw leven in"

  De ene partij tegen Liverpool is de andere niet. Na een legendarische prestatie in de Champions League-finale van vorig jaar, ging Thibaut Courtois in de 1/8e finales pijnlijk in de fout. De Rode Duivel tikte het leer aan met zijn knie tijdens een controle en gaf zo Salah de kans om de 2-0 te scoren. "Brute pech", reageert hij.

  Courtois trekt boetekleed aan

  Op het moment van zijn blunder, leek Real Madrid voor een zware avond te staan. 2-0 goedmaken in een kolkend Anfield is voor heel wat ploegen een onmogelijke opdracht.

   

  "Ik besef dat het volledig mijn fout was", reageert onze nationale nummer 1  schuldbewust na de wedstrijd. "Maar er was ook wat brute pech mee gemoeid."

  Ik wilde naar rechts passen, maar nog voor de bal mijn voet raakte, stuiterde die tegen mijn knie.

  Thibaut Courtois

  "Eerst controleerde ik de bal nog goed. Ik dacht eraan om de speler van Liverpool te passeren, maar toen zag ik dat het Mo Salah was."

   

  Een ander plan dan maar: "Ik wilde hem naar rechts passen, maar nog voor de bal mijn voet kon raken, stuiterde die tegen mijn knie." Een cadeautje dat de aanvaller van de thuisploeg met veel plezier opende.

   

  Gelukkig voor Courtois kon hij rekenen op een blunder van zijn collega, Alisson, en zijn ploegmaats om zijn misser weg te werken. "Vinicius zijn doelpunt blies de ploeg nieuw leven in."

  Alisson bracht de blunderscore op 1-1

  Gerelateerd: