Ga naar de inhoud

Al zeker 7 Belgen mogen op basis van ranking toch naar EK indoor, Kimeli en Rooms passen

 di 21 februari 2023 13:53

Behalve de vijftien Belgen die zich rechtstreeks geplaatst hebben voor het EK indooratletiek in Istanboel volgende week, mogen er ook minstens zeven extra landgenoten naar het EK op basis van de World Rankings. Dat is dinsdag duidelijk geworden door afzeggingen van buitenlandse concurrenten.

Belgian Athletics heeft dinsdag bevestigd dat atleten die zich plaatsen met dank aan afzeggingen van anderen wel degelijk meegenomen worden naar Istanboel.

 

De 7 nieuwe namen zijn Camille Laus (400m), Helena Ponette (400m), Lisa Rooms (3.000m), Anne Zagré (60m horden), Jolien Boumkwo (kogelstoten), Isaac Kimeli (3.000) en Thomas Carmoy (hoogspringen). 

 

Kimeli en Rooms laten de kans om naar Turkije af te zakken wel passeren. Zij hadden geen indoorcampagne voorzien en hebben deze winter nog geen indoorwedstrijd afgewerkt. Beide atleten focussen op het veldlopen, met zondag het BK in Laken. Daarna trekt Kimeli naar Kenia met het oog op de zomer.

 

Vijftien Belgen waren al langer zeker van het EK, van 2 tot 5 maart in Istanboel: Rani Rosius (60m), Delphine Nkansa (60m), Nafi Thiam (hoogspringen en vijfkamp), Noor Vidts (vijfkamp), Cynthia Bolingo (400m), Ben Broeders (polsstokspringen), Michael Obasuyi (60m horden), Julien Watrin (400m), Kevin Borlée (400m), Alexander Doom (400m), Tibo De Smet (800m), Eliott Crestan (800m), Aurèle Vandeputte (800m), Robin Hendrik (3.000m) en John Heymans (3.000m).

Gerelateerd: