Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
4
2
2
0
5
6
2
Club Brugge
36
4
3
0
1
9
3
3
Union
35
4
0
4
0
4
8
4
KRC Genk
34
4
3
0
1
5
2
5
Antwerp
29
4
1
3
0
1
5
6
Cercle Brugge
29
4
1
1
2
5
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
0
2
0
2
0
1
3
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3

Superfan en ex-speler buigen zich over malaise bij Club Brugge: wat loopt mis en wie is verantwoordelijk?

 ma 20 februari 2023 17:33
Rik Verheye en Dennis van Wijk.

Na jaren dominantie lijkt Club Brugge slechts een schim van zichzelf. Tegen uitgerekend kleine broer Cercle werd het 90 minuten onder de voet gelopen. Waar wringt het schoentje, wat met Scott Parker en haalt Club de Champions Play-Offs? Trouwe supporter Rik Verheye en ex-speler Dennis van Wijk buigen zich over drie vraagstukken.

Waar wringt het schoentje bij Club?


Dennis van Wijk:
"Ik had zo'n slecht seizoen niet verwacht, want de kern van Club Brugge zat van bij de start goed." 

 

"Enkel bij recordaankoop Jaremtsjoek had ik mijn twijfels. Een echte goaltjesdief is hij niet, daar ligt het probleem ook wel. Club zocht een aanvaller met het kaliber van een kampioenenploeg, maar daar zijn ze de mist in gegaan."


"Bij topclubs in andere landen zie je het ook dat ze altijd in een dipje terechtkomen na enkele jaren dominantie. De focus is minder bij sommige spelers, ze halen hun niveau niet meer en zijn wat verzadigd. Dan helpt niet enkel een coachwissel."

Ik schaam me als Club-fan, want de overgave ontbreekt.

Rik Verheye

Rik Verheye: "No sweat, no glory moet een evidentie zijn voor de ploeg, maar zelfs dat is er niet meer. Je voelt de drang om te winnen gewoonweg niet." 

 

"Als kampioen van België en in een match die erg belangrijk is voor de supporters, verdiende Cercle eigenlijk te winnen, want het was beter. Club was efficiënt, maar daarmee is alles gezegd."

 

"Voor het eerst in lange tijd schaamde ik me als Club-supporter, omdat de overgave ontbrak. Dat is geen leuk gevoel."

Doet Scott Parker het seizoen uit?

 

Rik Verheye: "Goh... Op basis van de resultaten en wat ik al gezien heb, zeg ik eerder neen."

 

"Ik begrijp dat het even duurt om een systeem te installeren. Ook het schokeffect van een nieuwe trainer is geen evidentie voor zo'n kleedkamer. Maar ik krijg het gevoel dat Parker het ook zelf niet allemaal zo goed weet."

 

"Het is niet duidelijk wat zijn visie is en Parker zorgt ook voor onrust met al zijn wissels. Er zit niets van constante in de ploeg. Ook tussen sommige spelers voel je wrevel, omdat het gewoon vierkant draait."


"Maar wat is het alternatief? Weer iemand op de straatstenen zetten? Dan ben je echt onrust aan het aanwakkeren. Daar is Club niet mee gebaat."

Parker mist kennis over het Belgische voetbal, op dat vlak is het een miscast.

Dennis van Wijk

Dennis van Wijk: "Als je een coach vervangt, zorgt dat voor onrust in de kleedkamer. Als die knowhow ontbreekt van het Belgische voetbal en enorm veel wisselt, dan heeft dat gevolgen voor het vertrouwen."

 

"Op dat vlak is Scott Parker een absolute miscast. We wisten dat die kans bestond, want de manier van werken bij Engelse trainers is vaak nog oldskool. Als hij de play-offs mist, wordt het onhoudbaar voor hem."

 

"Club heeft trouwens bij Carl Hoefkens de fout gemaakt om hem niet goed te omringen als beginnende trainer. Hij miste ervaring, net als zijn hulpcoaches. Hij had iemand nodig die voor rust kon zorgen in de kleedkamer en de bom te ontmantelen. Dat ontbreekt nu weer."

Haalt Club Champions Play-Offs?

 

Dennis van Wijk: "Ik denk dat er veel afhangt van de komende weken. Eerst Gent, dan Oostende, Standard, Kortrijk en Mechelen. Het wordt niet evident om in de top 4 te eindigen."

 

"De voorsprong die Club uitgebouwd heeft de afgelopen jaren zal slinken als de ploeg geen Europees ticket bemachtigt. De club panikeert ook tamelijk snel, waardoor hun visie soms overboord wordt gegooid."

 

"Misschien kan het bestuur zich ook niet ten volle focussen op het sportieve door het stadionprobleem. Ook dat moet zo snel mogelijk opgelost worden."

Gek hoe snel Club en zijn fans hun ambities moesten bijstellen.

Rik Verheye

Rik Verheye: "De Slag om Vlaanderen tegen Gent zal ons al een pak meer vertellen over de kansen van Club om de top 4 te halen."

 

"Het is gek hoe snel het is gegaan dat de ploeg en zijn fans de ambities moeten bijstellen."

 

"De rijkste club met de breedste kern moet nu bikkelen om de play-offs te halen. Statistisch gezien wordt het zeker geen evidentie."

Gerelateerd: