Ga naar de inhoud

Portugese media prikken terug na video van Club Brugge: "De Adelaars hebben Brugge verslonden"

 do 16 februari 2023 09:57

Hoogvlucht voor de val. Naar aanleiding van het Champions League-duel pakte Club Brugge gisteren uit met een video waar een adelaar (het symbool van Benfica) werd weggejaagd door een Brugse boer. Daags na de wedstrijd, die Club met 0-2 verloor, repliceren Portugese en Spaanse media met dezelfde symboliek. "De Adelaars heersten in Brugge", luidt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Club Brugge daagde Benfica gisteren uit met een symbolische video. "De adelaar (de mascotte van Benfica) mag dan wel heersen in de lucht, maar de boer is baas over zijn veld", klonk het in het filmpje naar aanleiding van het onderlinge Champions League-duel.

 

Na de 0-2-verliespartij tegen Benfica prikken Portugese en Spaanse media terug, zinspelend op de Brugse parabel van de adelaar en de boer. "De adelaars van Benfica hebben Club Brugge verslonden", kopt het Spaanse Marca.

Het ticket voor de kwartfinale is reeds gereserveerd.

O Jogo

De Portugese collega's van de krant Record gaan eveneens mee in de beeldspraak. "De hoge vlucht van de Adelaars manifesteerde zich in klasse en maturiteit", opent het sportmedium zijn verslag.

 

"Op de eerste minuten na toonde Benfica zich zeer zelfzeker op het veld van Brugge. Chiquinho en João Mário dicteerden de wet en gidsten de Portugese ploeg na de pauze richting een overtuigende overwinning."

 

Ook "A Bola" spreekt in zijn berichtgeving over Benfica als de "heersende Adelaars", die een "grootse overwinning in België boekten en zo een belangrijke stap richting de kwartfinale genomen hebben." 

 

Voorts waarschuwt het de Bruggelingen voor de aartsmoeilijke opdracht die hen te wachten staat in het Stadion van het Licht.

 

Want ... "Het ticket voor de kwartfinale is reeds gereserveerd", sluit "O Jogo" ambitieus af. 

Gerelateerd: