Ga naar de inhoud

Hein Vanhaezebrouck is op z'n hoede: "Qarabag had even goed in de Champions League kunnen spelen"

 wo 15 februari 2023 20:23
Hein Vanhaezebrouck
Hein Vanhaezebrouck wil graag een "referentiematch op verplaatsing" spelen.

AA Gent speelt donderdagavond de heenwedstrijd in de 1/16e finales van de Conference League. Coach Hein Vanhaezebrouck onderschat de nummer 1 van Azerbeidzjan niet.

Voor de wedstrijd in Bakoe heeft bekerwinnaar KAA Gent 4,5 uur moeten vliegen. "Dat valt heel goed mee", vindt Hein Vanhaezebrouck. "We hebben wat tijd verloren in de bus, voorts ging alles vlot."

 

KAA Gent neemt het op tegen Qarabag. Geen klinkende naam, wel een sterk team weet Vanhaezebrouck.


"Qarabag had perfect in de Champions League kunnen spelen na 4 kwalificatierondes", vindt de coach. "Ze hebben de kampioenen van Polen, Zwitserland en Hongarije uitgeschakeld."

 

De club uit Azerbeidzjan struikelde uiteindelijk over het Tsjechische team Viktoria Pilsen.

Vanhaezebrouck: "Ook in de Europa League heeft Qarabag goed gespeeld. Ik heb de match tegen Freiburg bekeken. 90 minuten lang hebben ze de Duitsers gedomineerd."

"Ze spelen met veel lef, ze geven je geen tijd en zijn goed aan de bal", weet Vanhaezebrouck. "Ze kunnen leuke dingen laten zien en willen voetballen."

"Dat ligt ons. Kijk naar onze match tegen Genk (2-3, red). We verloren de wedstrijd, maar hadden die evengoed kunnen winnen."

Laat ons hopen dat we een referentiematch kunnen spelen op verplaatsing.

Hein Vanhaezebrouck

"Laat ons hopen dat we donderdag een referentiematch kunnen spelen op verplaatsing", gaat de coach van KAA Gent voort. "Dat is ons dit seizoen nog niet gelukt."

 

"Met het oog op de verplaatsing naar Club Brugge zou het een opsteker zijn. Een 0-1 op Anderlecht of een 0-4 op Kortrijk tellen niet voor mij."

 

(lees voort onder de video)

"Goed resultaat met goed voetbal"

In de competitie strijdt KAA Gent volop om een plaats in de top 4. Komt een Europese confrontatie dan ongelegen?


"Je gaat me niet horen zeggen dat het een probleem vormt. Je werkt een heel seizoen om Europees voetbal af te dwingen. Als je dan ook nog eens overwintert, mag je niet klagen", vindt Hein Vanhaezebrouck.

"De vele afwezigen vormen wel een probleem. We moeten altijd met dezelfden spelen. Daar hebben er bij ons heel veel moeite mee."

"Hjulsager is al terug. Hopelijk recupereren we er snel nog wat."

Wanneer is Vanhaezebrouck morgenavond tevreden? "Een moderne coach gaat voor een goed resultaat om nadien het verschil te kunnen maken in de thuiswedstrijd", antwoordt hij.

 

"Ik ben een oudere coach die ook van goed voetbal houdt. Laat ons hopen dat de spelers dat ook zo zien."

Andrew Hjulsager
Middenvelder Andrew Hjulsager (m) is verlost van zijn spierblessure.

U kunt Qarabag - Gent morgen live volgen bij Sporza: in onze app, op onze website en op Radio 1.

Gerelateerd: