Ga naar de inhoud

Hanne Desmet na knappe move in slotbocht: "Snelheid maken en me klein maken"

 za 11 februari 2023 21:38
Hanne Desmet

Hanne Desmet bewees op de WB-manche shorttrack in Dordrecht dat ze haar plaats bij de wereldtop helemaal beet heeft. Met een snelle slotbocht pakte ze goud op de 1.500 meter. "Dit was een heel mooie overwinning", straalde Desmet.

Na een olympische medaille en een Europese titel is het ook al de tweede zege op een WB-manche voor Hanne Desmet. Het podium leek ver weg, maar met enkele knappe inhaalbewegingen zette ze haar concurrentes op het verkeerde been.

 

"Het was best een chaotische rit", doet Desmet het verhaal van de race. "Iedereen was zenuwachtig aan het rijden en kalm blijven is dan moeilijk. Je weet niet of het goed zal uitdraaien, maar in deze wedstrijd was wachten een goeie keuze."

 

In de laatste bocht snelde Desmet nog van plaats 4 naar 1. "Ik voelde dat ik nog veel snelheid had en dat ik naar de tweede plaats kon. Toen kwam er ook een opening voor plaats 1. Wat ik toen dacht? Klein maken, snelheid maken en hopen dat ik als eerste door de bocht kom."

Uitbundig vieren, dat zit er gewoon niet in, bij mij gebeurt dat eigenlijk nooit. Ik ben wel blij, maar dat zit meer van binnen.

Hanne Desmet

Desmet hield Nederlands lievelinge Suzanne Schulting van goud voor eigen publiek. Daar was Desmet, die al jarenlang in Nederland traint met Schulting en de Nederlandse een vriendin mag noemen, niet echt mee bezig.


"Het is leuk om hier te winnen, want Nederland is ook een beetje een thuis voor mij. Er waren ook veel vrienden en familie in de zaal. Leuk om dat voor hen te doen." Echt uitbundig vieren was er niet bij. "Nee, dat zit er gewoon niet in, bij mij gebeurt dat eigenlijk nooit. Ik ben wel blij, maar dat zit meer van binnen."

 

"Ik voel dat ik veel verbeterd ben in het racen zelf. Ten slotte schaats ik nog niet zo lang op dit niveau." Zondag komt Desmet nog in actie op de 1.000 meter en dan is het tijd om op te bouwen naar het WK shorttrack in Seoel. Dat WK komt er over een maand aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Valpartijen zorgen voor teleurstelling op mixed relay

Naast goud op de 1.500 meter moest Desmet nog een teleurstelling verwerken op de gemengde aflossing. In een haalbare halve finale kwam Tineke den Dulk ongelukkig ten val. 

 

Ook in de B-finale liep het mis: Hanne Desmet tikte niet een landgenoot, maar een plots opgedoken Hongaarse aan bij een wissel, even later ging Adriaan Dewagtere onderuit. "De mixed relay was geen succes, daar ben ik heel teleurgesteld over." België verloor zo in extremis zijn 2e plaats in de eindstand van de Wereldbeker.

Bekijk hier de volledige finale van Hanne Desmet

Gerelateerd: