Ga naar de inhoud

Shoot-outs houden Indoor Red Lions van halve finales WK, ook Red Panthers sneuvelen in kwartfinales

 vr 10 februari 2023 19:19

De Belgische hockeymannen hebben zich op het WK zaalhockey in het Zuid-Afrikaanse Pretoria niet kunnen plaatsen voor de halve finales. De Indoor Red Lions (FIH 8) verloren in hun kwartfinale na shoot-outs van Iran (FIH 3). De Red Panthers waren hetzelfde lot beschoren.

Na de reguliere speeltijd stond het 5-5. Brian Van Bogaert (2', 24'), topschutter Philippe Simar (22', 34') en Gaetan Dykmans (9') scoorden voor de Belgen. Die leken op de zege af te steven, maar moesten drie minuten voor het einde nog een gelijkmaker slikken van Amirmahdi Mirzakhani. Daardoor kwamen er shoot-outs aan te pas.

 

Na drie pogingen stond het 2-2 gelijk, waarna elke shoot-out beslissend kon zijn. Het was uiteindelijk Mirzakhani die bij de negende bal het verschil maakte (5-4).

 

De Belgen hadden zich voor de kwartfinales gekwalificeerd dankzij een derde plaats in hun groep. Ze behaalden daarin drie zeges (tegen Kazachstan, Nieuw-Zeeland en Namibië) en verloren twee keer (tegen Oostenrijk en Nederland).

We blijven in herhaling vallen: we moeten aandachtiger zijn nadat we gescoord hebben.

Coach Maxime Bergez

"We konden de break maken maar daarna zijn we vergeten de wedstrijd af te maken", analyseerde coach Maxime Bergez.

 

"Telkens we scoorden in de tweede helft, deden onze tegenstanders enkele seconden later hetzelfde. Dat is een van onze grote problemen en we blijven in herhaling vallen: we moeten aandachtiger zijn nadat we gescoord hebben."

 

"Ondanks een fel gewijzigd team in vergelijking met het EK in december, hebben we toch gedaan wat moest."

 

"Het niveau van Oostenrijk of Nederland halen we nog niet, maar we hebben weer een kleine stap gezet dit toernooi", besluit Bergez.

Ook Panthers halen halve finale niet

Na de Red Lions werden ook de Red Panthers (FIH-15) vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinales van het WK zaalhockey. In Pretoria leden de Belgische hockeyvrouwen een 2-1 nederlaag tegen gastland Zuid-Afrika (FIH-14).

 

Na goals van Jessca O'Connor (2e pc) en Tegan Fourie (19e) was het bij de rust 2-0. France De Mot milderde in de 32e minuut tot 2-1.    

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.