Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky is opnieuw Europees kampioene op de afvalling: "Ik durf te dromen van 3 keer goud"

 do 9 februari 2023 19:36
Lotte Kopecky bezorgt België een gouden medaille op het EK baanwielrennen.
Lotte Kopecky bezorgt België een gouden medaille op het EK baanwielrennen.

Wat een klasse! Lotte Kopecky heeft haar Europese titel op de afvalling met succes verdedigd. Ze klopte in de beslissende sprint een andere ex-Europese kampioene, Valentine Fortin. Het is meteen ook de eerste Belgische medaille op dit EK.

Als wereldkampioene was Lotte Kopecky superfavoriet om voor het 2e jaar op een rij de Europese titel in de wacht te slepen.

 

Onze landgenote controleerde van start tot einde de afvalling, een wedstrijd waarin om de 2 rondes de laatste renster van het pak afvalt.

 

Nooit verzeilde Kopecky in de gevarenzone. Een duel met de Française Valentine Fortin moest beslissen over de Europese titel.

 

Kopecky ging van ver de sprint aan, maar voelde in de slotmeters nog de hete adem van Fortin. Ze hield de Française nog net af op de streep.

Zo heeft België een eerste medaille te pakken op dit EK baanwielrennen.

Morgen komt Kopecky in actie in het omnium. Zondag rijdt ze de ploegkoers aan de zijde van Shari Bossuyt. Doet Kopecky er nog 1 of misschien zelfs 2 Europese titels bij?

Kopecky: "Ik durf te dromen van 3 Europese titels"

Lotte Kopecky was dolblij met haar Europese titel in de afvalling. "Het blijft een heel tactisch spel, maar ik doe het heel graag."

"Ik wou als eerste aan de sprint beginnen zodat ik de Française kon opvangen", doet Kopecky haar tactiek uit de doeken. "Het is dan altijd spannend om te zien hoe dicht de tegenstander nog komt. Ik had uiteindelijk genoeg overschot."

 

Wat betekent deze titel voor Kopecky? "Het is vooral een bevestiging. Je eerste wedstrijd meteen winnen, dat doet deugd."

 

Kopecky komt nog 2 keer in actie, droomt ze van een 3 op 3? "Ik durf daarvan te dromen, maar alles moet goedlopen. Te beginnen met een goede scratch morgen in het omnium."

Gerelateerd: