Ga naar de inhoud

Eerste WK-opdracht loopt mis: titelverdedigster Shiffrin ziet goud in rook opgaan in combiné

 ma 6 februari 2023 15:40
Mikaela Shiffrin zag het goud alsnog in rook opgaan.

Mikaela Shiffrin (27) heeft haar favorietenrol niet kunnen waarmaken bij haar eerste WK-opdracht. In de slalom, het tweede onderdeel van de combiné, ging de Amerikaanse titelverdedigster van het parcours. De wereldtitel ging zo naar de Italiaanse Federica Brignone.

Na haar mislukte Winterspelen vorig jaar in Peking, waar ze geen enkele medaille kon veroveren, wil de 27-jarige Shiffrin absoluut schitteren op het WK in de Franse Alpen.

 

Maar haar eerste WK-opdracht liep al mis. Ze was nochtans aan een uitstekende slalom bezig en leek op weg naar de overwinning in de combiné, maar op drie paaltjes van de streep ging het alsnog fout. 

 

Shiffrin ging van het parcours en slaagde er zo niet in om haar titel de verdedigen. De Italiaanse Federica Brignone profiteerde en kaapte het goud weg voor de Zwitserse Wendy Holdener en de Oostenrijkse Ricarda Haaser.

 

Shiffrin haalde in haar carrière al elf WK-medailles, met daarbij zes gouden medailles. De voorbije weken verbrak ze het recordaantal Wereldbekerzeges bij de vrouwen van haar landgenote Lindsey Vonn (82). Intussen zit ze aan 85 wereldbekeroverwinningen en nadert ze het record bij de mannen van Ingemar Stenmark (86).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
wk alpineskiën
  mannen vrouwen gemengd
afdaling Odermatt Flury  
combiné Pinturault Brignone  
parallel reuzenslalom Schmid Tviberg  
reuzenslalom Odermatt Shiffrin  
slalom Kristoffersen St. Germain  
super-G Crawford Bassino  
team parallel     VS
Gerelateerd: