Ga naar de inhoud

Van Aert toont zich groots in verlies: "Was gedoemd om als laffe renner in het wiel te blijven"

 zo 5 februari 2023 17:14

Wout van Aert werd op het WK in Hoogerheide tot twee keer toe verrast door Mathieu van der Poel. In de beginfase door een razendsnelle start, in de laatste rechte lijn door een ultiem sprintmanoeuvre.  "Ik heb in de eerste ronden serieus afgezien om het wiel van Mathieu te houden én in de sprint maakte ik een fout", deed de Belgische kopman zijn verhaal in de studio.

Geen vierde wereldtitel voor Wout van Aert. Onze landgenoot werd in de laatste rechte lijn verrast door een ultieme sprint van Mathieu van der Poel. 

 

"Ik ben teleurgesteld dat ik de koers niet gewonnen heb, maar troostende woorden heb ik vandaag niet nodig", klonk het bij Van Aert, die in onze studio broederlijk plaatsnam naast Van der Poel. "Mathieu was vandaag de beste man in koers."

 

Vanaf de eerste meter zette de Nederlander onze landgenoot dan ook serieus onder druk. "Het eerste half uur heb ik dan ook enorm afgezien om zijn wiel te houden. Dat zorgde ervoor dat ik de rest van de wedstrijd gedoemd was om als een laffe renner in het wiel te blijven."

Een pasklaar plan voor dat scenario lag er dan ook niet meteen klaar.

Wout van Aert

Toch gingen de twee tenoren opnieuw samen naar de laatste rechte lijn. "Ook al ben je niet de beste, dan kun je alsnog winnen", vertelde Van Aert.

 

Van Aert deed initieel perfect wat hij moest doen. Als eerste de laatste balkjes aanvatten - om zo te anticiperen op een mogelijke aanval van zijn Nederlandse tegenstander. 

 

Maar de voorspelde move van Van der Poel op "zijn" balkjes bleef uit. "Het verraste me eigenlijk wel dat hij daar niets probeerde."

 

Plots moest Van Aert vanop de kop de laatste rechte lijn beginnen. "Ik zat de volledige koers in mijn hoofd dat ik als tweede aan de sprint zou beginnen. Een pasklaar plan voor dat scenario lag er dan ook niet meteen klaar."

 

Net zoals in de Ronde van Vlaanderen liet onze landgenoot zich dan ook verrassen door een explosie van de Nederlander. "Ik maakte de fout om zelf niet meteen aan te zetten. Dan had ik wel meer kans gehad om de overwinning te halen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: