Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie imponeerde iedereen in Ster van Bessèges: "Het was een buitengewone prestatie"

 ma 6 februari 2023 08:46
Arnaud De Lie mocht elke dag minstens één keer op het podium in Bessèges.

Het jaar van de bevestiging is vaker moeilijker, maar voorlopig verwijst Arnaud De Lie die regel naar de prullenmand. Het goudhaantje van Lotto-Dstny toonde ook zijn talent in de Ster van Bessèges. "Ik heb ook mezelf verbaasd."

Arnaud De Lie was afgelopen week op veroveringstocht in het zuiden van Frankrijk. De jonge sprintbom won twee etappes in de Ster van Bessèges, droeg enkele dagen de leiderstrui en toonde ook dat hij meer is dan een sprinter.

 

"Het oorspronkelijke doel van deze week was om één etappe te winnen", vertelt de nog altijd maar 20-jarige De Lie. "De twee ritzeges, de puntentrui en de zevende plaats in de eindstand hebben me ook verbaasd."

 

"Ik mag zeggen dat dit een buitengewone prestatie was aangezien het parcours, met vooral de steile beklimmingen van de Mont Bouquet (in de 4e rit), niet meteen op mijn lijf was geschreven."

We kennen een sterke start van het jaar en willen die doortrekken. Dit sterke seizoensbegin geeft me vertrouwen voor wat nog komt.

Arnaud De Lie

Het waren niet de eerste overwinningen van 2023 voor De Lie, eerder schoot hij ook al raak in Spanje. "Dit allemaal was niet mogelijk geweest zonder de steun van de ploeg Lotto - Dstny. We kennen een sterke start van het jaar en willen die ook doortrekken."

 

"Dit sterke seizoensbegin geeft me vertrouwen voor de wedstrijden die eraan komen. Maar nu is het tijd voor enkele dagen rust na vijf dagen intensief koersen. Daarna bouw ik opnieuw op richting de GP Almeria en mijn eerste wedstrijd op Belgische bodem: Kuurne-Brussel-Kuurne."

  Ster van Bessèges
        winnaar leider
01/02 rit 1 Bellegarde - Bellegarde 162 km De Lie De Lie
02/02 rit 2 Bagard - Aubais 170 km geneutraliseerd De Lie
03/02 rit 3 Bessèges - Bessèges 170 km De Lie De Lie
04/02 rit 4 St-Christol-Lez-Ales - Le Mont Bouquet 148 km Skjelmose Jensen Skjelmose Jensen
05/02 rit 5 Alès - Alès (ITT) 10,6 km Pedersen Powless
Gerelateerd: