Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie is opnieuw overtuigend de sterkste en pakt twee op twee in Ster van Bessèges

 vr 3 februari 2023 17:14
Arnaud De Lie
Arnaud De Lie schittert in de leiderstrui.

Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) heeft opnieuw prijs in de Ster van Besseges. De sprintbom overleefde een stevige etappe van 169 kilometer met heel wat hoogtemeters. Hij sprintte naar zijn tweede zege voor Valentin Ferron (TotalEnergies) en Sam Watson (Groupama-FDJ).

Start en aankomst in Bessèges, 169 kilometer en heel wat hoogtemeters voor de boeg. Een aanlokkelijk menu voor aanvallers. Een groepje van 8 renners met onder meer Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck) had er wel trek in.

 

De sprintersploegen hadden geen zin in een heroïsch verhaal en maakten de koers hard. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) probeerde met een verrassingsaanval weg te raken, maar slaagde niet in zijn opzet.

 

Arnaud De Lie zag af in een zware koers, maar zat nog in het pak op het moment dat de vluchters gegrepen werden. Hij dichtte in het slot zelf een gaatje én counterde meteen. 

 

Het peloton riep de jongeling terug, maar in de sprint lachte hij toch als laatste. Valentin Ferron - die gisteren aan een brugje bengelde - schudde de schrik van zich af met een 2e plaats. 

 

Ook Sam Watson mocht mee op het podium, maar De Lie was alweer de ster van de dag en zit wat steviger in de leiderstrui.

De Lie: "Ik maak dag na dag indruk op mezelf"

"Dit was één van mijn mooiste zeges", zie hij De Lie achteraf. "Deze overwinning lijkt op het eerste gezicht vanzelfsprekend, maar dat was het allerminst. Ik ben echt op zoek gegaan naar de zege."

 

"Het was echt zwaar, en ik was de enige van de ploeg die nog mee was. Maar ik heb het goed gespeeld en heb nooit gestrest. Ik nam de goeie beslissingen op het goeie moment, ook dat is koersen. Daarom vind ik deze zege zo mooi. Nog mooier dan de vorige twee dit seizoen. Ik maak dag na dag indruk op mezelf."   

 

"Er werd er pas oorlog gemaakt op het lokaal circuit. Op de voorlaatste beklimming was ik niet meteen mee, maar gelukkig waren mijn ploegmakkers er die me terug vooraan brachten. Op de laatste beklimming deed ik er alles aan om te volgen, maar ik zat eerlijk gezegd door mijn beste krachten heen en ging als laatste van de kopgroep de technische afdaling in. Daar scheurde het, maar uiteindelijk kwam het allemaal samen in de laatste kilometers en pareerde ik nog een versnelling van een Uno-X-renner. Want aanval is de beste verdediging, toch?"

 

" We werden teruggepakt en ik kon nog voldoende herstellen. Ik moest nadien een lange sprint rijden, maar zo heb ik het graag."   

 

In het algemene klassement in Bessèges is De Lie leider, maar met nog een aankomst bergop en een tijdrit lijkt eindwinst moeilijk te worden. "Uiteraard moet je een leiderstrui altijd zo goed mogelijk verdedigen, maar het is echt wel een zware beklimming morgen. Ik verwacht niet dat het zal lukken, maar we zullen er in ieder geval alles aan doen. Sowieso ga ik à bloc gaan, ook om mezelf te testen. Als ik minder dan anderhalve minuut verlies, zal ik tevreden zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 3
1. Arnaud De Lie 4u03'47"
2. Valentin Ferron (Fra) zelfde tijd
3. Samuel Watson (GBr)  
4. Louis Barre (Fra)  
5. Sep Vanmarcke  
6. Joel Suter  
7. Rémy Mertz  
8. Pierre Latour  
9. Greg Van Avermaet  
10. Franck Bonnamour  
Algemeen klassement na rit 3
1. Arnaud De Lie 7u34'02"
2. Benoit Cosnefroy (Fra) + 16"
3. Samuel Watson (GBr) + 24"
4. Mattias Skjelmose (Den) + 25"
5. Neilson Powless (VS) z.t.
6. Ben Tulett (GBr) + 28"
7. Pierre Latour (Fra)
z.t..
8. Krists Neilands (Oos) z.t.
9. Greg Van Avermaet + 35"
10. Hugo Houle (Can) z.t.
  Ster van Bessèges
        winnaar leider
01/02 rit 1 Bellegarde - Bellegarde 162 km De Lie De Lie
02/02 rit 2 Bagard - Aubais 170 km geneutraliseerd De Lie
03/02 rit 3 Bessèges - Bessèges 170 km De Lie De Lie
04/02 rit 4 St-Christol-Lez-Ales - Le Mont Bouquet 148 km Skjelmose Jensen Skjelmose Jensen
05/02 rit 5 Alès - Alès (ITT) 10,6 km Pedersen Powless
Gerelateerd: