Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie legt Mads Pedersen er met veel panache op in openingsrit Ster van Bessèges

 wo 1 februari 2023 16:36
De Lie
Arnaud De Lie lijkt afgelopen winter nog een stap vooruit gezet te hebben.

Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) heeft in zijn derde koersdag van het jaar al zijn tweede overwinning geboekt. Op een pittige finish richting Bellegarde, in de eerste rit van de Ster van Bessèges, zette hij ex-wereldkampioen Mads Pedersen op een paar lengten. Met ook nog Benoît Cosnefroy op 3 kreeg Bessèges een podium om van te watertanden.

De finish naar Bellegarde was de voorbije jaren een vaste afspraak bij de start van de Ster van Bessèges. Vorig jaar rolde Mads Pedersen er met zijn spierballen en ook nu leek het kleine klimmetje op het lijf van de bonkige Deen gesneden.

Maar dat was buiten Arnaud De Lie gerekend. Pedersen zette wel sterk aan, zoals verwacht, maar De Lie troefde hem vlak voor de laatste bocht af en zette hem meteen op een paar lengten.

In de laatste rechte lijn (met snelheidsdrempel!) had de tweedejaarsprof nog de tijd om achterom te kijken. Pedersen kon Benoît Cosnefroy net nog afhouden voor de tweede plaats.

Met Dylan Teuns (4e) en Aaron Van Poucke (8e) eindigden nog twee andere Belgen in de top 10. Otto Vergaerde moest al meteen opgeven na een valpartij, hij brak wellicht zijn sleutelbeen (zie ook "gerelateerd").

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Lie en co hadden maandag verkend

"Een grote pluim voor mijn ploegmaats, want we hebben vandaag volgens het boekje gekoerst", sprak Arnaud De Lie na afloop bij zijn team Lotto-Dstny.

 

"Toen het peloton ver voor de finish in stukken brak, waren we met vier renners vooraan vertegenwoordigd. Op het eind kwam Jasper De Buyst er nog bij en in de slotfase namen we het peloton op sleeptouw en leverden mijn ploegmaats de perfecte lead-out af."

 

"Het is fantastisch om het seizoen te starten met een dergelijke vorm en al twee overwinningen, maar zonder mijn team zou dit nooit gelukt zijn."

 

Het team had de finish verkend. "Maandag reden we even langs en ik had gezien dat het op 500 meter van de finish iets vlakker werd. Net daar plaatste Mads Pedersen zijn versnelling. Ik beet me vast in zijn wiel en voelde me nog sterk genoeg om hem te remonteren en richting de finish te knallen."

 

"Deze koers is nu al geslaagd, maar de komende twee dagen liggen er nog mooie kansen in het verschiet. Wie weet is er nog iets mogelijk."

Gerelateerd:
Uitslag rit 1
1. Arnaud De Lie 162 km in 3u30'35"
2. Mads Pedersen (Den) zelfde tijd
3. Benoît Cosnefroy (Fra)  
4. Dylan Teuns op 3"
5. Andrea Piccolo (Ita) z.t.
6. Mattias Skjelmose (Den) 5"
7. Neilson Powless (VS) z.t.
8. Aaron Van Poucke  
9. Pau Miquel (Spa) 8"
10. Anders Halland Johannessen (Noo) z.t.
Stand na rit 1
1. Arnaud De Lie 3u30'25"
2. Mads Pedersen (Den) op 4"
3. Benoît Cosnefroy (Fra) 6"
4. Dylan Teuns 13"
5. Andrea Piccolo (Ita) z.t.
  Ster van Bessèges
        winnaar leider
01/02 rit 1 Bellegarde - Bellegarde 162 km De Lie De Lie
02/02 rit 2 Bagard - Aubais 170 km geneutraliseerd De Lie
03/02 rit 3 Bessèges - Bessèges 170 km De Lie De Lie
04/02 rit 4 St-Christol-Lez-Ales - Le Mont Bouquet 148 km Skjelmose Jensen Skjelmose Jensen
05/02 rit 5 Alès - Alès (ITT) 10,6 km Pedersen Powless