Olympische Winterspelen 1 jaar later: de gloednieuwe bobsleebaan blijft leeg

  De Belgian Bullets vorig jaar in actie op de Olympische Winterspelen.

  Vorig jaar organiseerde Peking de Olympische Winterspelen. China spaarde kosten noch moeite en bouwde hypermoderne accomodaties. Accommodaties die 1 jaar later lang niet meer zo intensief gebruikt worden.

  De indoorsporten zoals schaatsen, curling of ijshockey vonden plaats in Peking zelf. Voor de andere sporten moesten de atleten koers zetten naar het noorden.

  Een ploeg van de Duitse openbare zender ZDF mocht een kijkje nemen in Yanqing, waar de Chinezen een splinternieuwe bobsleebaan aanlegden.


  1 jaar later treffen de Duitse reporters er enkel een handvol dagjestoeristen aan. Op de bobsleebaan zelf valt sinds de Olympische Spelen nauwelijks nog een slee te bespeuren. 

  Kim Meylemans springt op haar skeleton. Een jaar later glijdt geen enkele slee meer naar beneden op de olympische piste in Yanqing.

  Het nationale alpinecentrum naast de bobsleebaan is wel nog deels geopend. Enkel voor gevorderden als u het ons vraagt. De skipistes zijn er te steil voor beginners.

  Armand Marchant op de olympische skipiste, die wel nog gebruikt wordt (door gevorderden).

  Leren skiën in het snowboardgebied

  Zhangjiakou vormde vorig jaar het mekka voor olympische langlaufers, biatleten, schansspringers, freestyleskiërs en snowboarders.


  Het skigebied wordt nog volop gebruikt. Vooral inwoners uit de hoofdstad sporen met een hogesnelheidstrein richting Zhangjiakou. De pistes van het Genting Snow Park zijn er toegankelijker dan die van Yanqing.

   

  Tweevoudig olympisch kampioene Eileen Gu is een van de inspiratiebronnen voor de Chinezen om te leren skiën. 

  Freestyleskiester Eileen Gu inspireert de Chinezen om ook eens op de latten te gaan staan.

  Olympisch dorp wordt isolatiedorp

  Het olympisch dorp van Zhangjiakou staat dan weer leeg. Deze winter toch.

   

  In de zomer werden de appartementen gebruikt om Chinezen te isoleren in de strijd tegen het coronavirus.