Ga naar de inhoud

Domenico Tedesco in polepositie om bondscoach Rode Duivels te worden, Peter Bosz is tweede kandidaat

 ma 30 januari 2023 18:11
Tedesco of Bosz: wie wordt de nieuwe bondscoach?

Domenico Tedesco of Peter Bosz: één van beide wordt normaal de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Na de sollicitatieprocedure liggen die twee namen nog op tafel bij de Belgische voetbalbond. De Italiaanse Duitser is wel het plan A bij uitstek, de onderhandelingen zitten in een vergevorderde fase.

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach zit nu écht in de laatste rechte lijn.

 

In Tubeke liggen er nog maar twee dossiers op tafel. Zoals vanochtend meegedeeld is dat van Domenico Tedesco er daar één van. Het andere is dat van Peter Bosz, een 59-jarige Nederlander die eerder onder meer Ajax en Dortmund coachte.

 

De piste-Tedesco zou wel het meest concreet zijn, momenteel zitten de onderhandelingen in een vergevorderde fase.

 

De 37-jarige Italiaanse Duitser voetbalde zelf nooit op hoog niveau, maar bewees de voorbije jaren als trainer wel een ploeg snel naar successen te kunnen loodsen. Bij RB Leipzig leverde dat onder meer winst van de DFB-Pokal op.

 

Het palmares van zijn "concurrent" Peter Bosz is op het hoogste niveau wel nog leeg. De Nederlander loodste Ajax wel naar een Europa League-finale, maar verloor die van Manchester United.

 

Nadien stond Bosz nog aan het roer bij Dortmund, Leverkusen en Lyon. Bij de Franse club werd hij in oktober na tegenvallende resultaten aan de deur gezet.

 

De verwachting is dat de Belgische voetbalbond snel met nieuws over de nieuwe bondscoach komt.

Gerelateerd: