Ga naar de inhoud

Dimitri Van den Bergh is bij 8 uitverkorenen voor Premier League darts

 ma 30 januari 2023 12:28
" "
Dimitri Van den Bergh beleefde geen topseizoen, maar haalde de halve finales op het WK.

Dimitri Van den Bergh mag een extra rondedansje doen. Onze landgenoot heeft een wildcard gekregen voor de prestigieuze Premier League, waaraan maar 8 darters mogen deelnemen. Van den Bergh (28) is verzekerd van 16 speeldagen van februari tot mei. Donderdag beginnen ze eraan in Belfast.

De top 4 van de PDC-ranking heeft automatisch startrecht: dat zijn in volgorde wereldkampioen Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price, in die volgorde.

Van den Bergh speelde geen denderend vorig seizoen, maar zijn halve finales op het World Matchplay en op het vorige WK, waarmee hij oprukte naar de 11e plaats van de wereld, gaven de doorslag. Met de Nordic Masters en de Dutch Masters won hij ook 2 World Series-toernooien. Ook het feit dat darts in ons land enorm populair is, speelde zijn rol.

De andere gelukkigen zijn Jonny Clayton (PDC-7), Nathan Aspinall (PDC-9) en Chris Dobey (PDC-21), die afgelopen weekend verrassend de Masters won.

Voor Van den Bergh is het zijn 2e deelname aan de Premier League, in 2021 miste hij nipt de play-offs met de beste 4. Hij eindigde vijfde.

De 16 speeldagen verlopen volgens een knock-outsysteem. Nu donderdag is Belfast de startplaats, andere gaststeden zijn Cardiff, Glasgow, Dublin, Exeter, Liverpool, Nottingham, Newcastle upon Tyne, Berlijn, Birmingham, Brighton, Rotterdam, Leeds, Manchester, Sheffield en Aberdeen. De Final Four is in Londen.

De prijzenpot bedraagt 1 miljoen pond  (1,14 miljoen euro). De winnaar krijgt 275.000 pond (ruim 310.000 euro), de achtste plaats is nog goed voor 60.000 pond (68.000 euro). Daarnaast is er een wekelijkse winnaarsbonus van 10.000 pond (ruim 11.000 euro).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.