Ga naar de inhoud

David Goffin steekt tegen Zweed Ymer 8e eindwinst in Challengertoernooi op zak

 zo 29 januari 2023 17:41
Goffin
Goffin won van Coppejans, Ferreira Silva, Hanfmann, Onclin en Ymer.

David Goffin heeft Challengertitel nummer 8 op zak. Na ruim een uur was de Belg klaar met Mikael Ymer (ATP 69) in Louvain-la-Neuve. In twee korte sets, 6-4 en 6-1, toonde Goffin dat hij helemaal klaar is voor de kwalificaties van de Davis Cup volgend weekend.

De nummer 50 van de wereld tegen nummer 69 op de ranglijst. Op papier voer voor een intense wedstrijd in Louvain-la-Neuve.

 

Op het veld was daar minder van te merken. Na 1 uur en 17 zetten onze landgenoot 6-4 en 6-1 op het scorebord, goed voor zijn 8e Challengertitel in zijn loopbaan.

 

Een flinke opsteker voor Goffin, die eerder deze maand forfait moest geven voor de Australian Open door buikgriep. Daar is hij helemaal van hersteld. Het toernooi in Louvain-la-Neuve diende als goede opwarmer voor de kwalificaties van de Davis Cup tegen Zuid-Korea volgende week.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ymer: "Goffin gaf me tennisles"

"David Goffin is een superster", reageert Mikael Ymer na de partij. "Hij heeft me een tennisles gegeven. Ik kon mijn emoties niet onder controle houden tijdens de wedstrijd."

Goffin en Ymer net voor de finale.
Gerelateerd: