Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

David Goffin plaatst zich voor finale in Louvain-la-Neuve na Luiks duel met Gauthier Onclin

 za 28 januari 2023 20:56

David Goffin (ATP 50) heeft zijn favorietenrol waargemaakt in het streekduel tegen Gauthier Onclin (ATP 338). De Luikenaars kwamen elkaar tegen in de halve finale van het Challengertoernooi in Louvain-la-Neuve, waar de Belgische nummer 1 duidelijk de sterkste was: 7-6 en 6-2.

Na 1 uur en 46 minuten kwam het verhaal van Gauthier Onclin ten einde.

 

Topreekshoofd David Goffin plaatste zich voor de finale in twee sets - 7-6 (7/3) en 6-2 - ten koste van zijn 11 jaar jongere stadsgenoot.

 

In de finale treft Goffin Mikael Ymer (ATP 69). De Zweed klopte in zijn halve finale de Turk Altug Celikbilek (ATP 238) met tweemaal 6-4.

 

Een opsteker voor de Belgische nummer 1, die eerder deze maand in extremis forfait voor de Australian Open gaf door buikgriep. Via een wildcard kwam hij in Louvain-la-Neuve op de hoofdtabel.

 

Op het palmares van Goffin prijken naast zes ATP-titels ook zeven Challengertitels. Daar wil hij tegen Ymer - die vier Challengertoernooien won - een achtste aan toevoegen.

Goffin: "Geen eenvoudige wedstrijd"

"Het was geen eenvoudige match", verklaarde Goffin na zijn zege. "Het spel van Gauthier is speciaal en uitgekookt." 

 

"Hij heeft geen zware slagen, maar hij speelt precies, voelt het spel goed aan en laat je slecht spelen. Het is niet gemakkelijk om hem te bedwingen. Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld, en dat moest ik ook doen."   

 

"Ik ben nog niet op mijn best. Dat gebeurt niet in één dag, maar het wordt elke dag beter. Er is nog een finale te spelen, maar over het algemeen is het goed gegaan. Het is een week die deugd doet."

Het was een fantastische week, maar mag geen slag in de lucht worden.

Gauthier Onclin

"David is het eerste reekshoofd. Vandaag wist ik dat het een hele grote match zou zijn. Ik wou vooral plezier hebben", klonk het bij Onclin. 

 

"De eerste set was supergoed, vooral mijn opslagspel. Ik serveerde goed, en gebruikte mijn forehand goed. Dat was het plan. In de tiebreak was hij beter. De tweede set ging een beetje te snel naar mijn smaak. Hij was meer solide."

 

"Het was een fantastische week. Het belangrijkste is wat er nu zal gebeuren. Dit mag geen slag in de lucht zijn. We moeten doorgaan om in de top 240 te geraken (de gebruikelijke limiet om deel te nemen aan de kwalificaties voor grandslamtoernooien, red.) en het hele jaar deze weg volgen", aldus de Luikenaar, die maandag naar de 264e plaats op de ATP-ranking klimt. 

Gerelateerd: