Ga naar de inhoud

1 dag na zijn eerste profzege wint Kobe Goossens opnieuw, volledig podium is Belgisch

 za 28 januari 2023 15:54
Goossens
3e koersdag, 2e zege voor Kobe Goossens.

Kobe Goossens (Intermarché-Circus-Wanty) is met een knal aan zijn seizoen begonnen. Gisteren was de 26-jarige Goossens al de beste in de Trofeo Andratx, nu soleert hij opnieuw naar de zege in de Trofeo Serra de Tramuntana. Met ook nog Lennert Van Eetvelt op 2 en Ilan Van Wilder op 3 werd het podium volledig bezet door jonge Belgen.

De Spaanse aperitiefjes smaken Kobe Goossens, ook vorig jaar al was hij er goed voor een reeksje ereplaatsen. Maar zelfs in zijn stoutste dromen zal hij deze start van het seizoen niet verwacht hebben.

 

Net als gisteren was de regen de bondgenoot van Goossens. De Trofeo Serra de Tramuntana werd door de smeltende sneeuw ingekort tot een tocht van 123 kilometer.

 

Ondanks die hondse omstandigheden staken de grote namen zich niet weg. Tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe, titelverdediger Tim Wellens en rondertopper João Almeida: allemaal lieten ze zich opmerken.

Maar toen 12 renners wegreden, waren ze wel niet op de afspraak. Kobe Goossens had de slag opnieuw niet gemist en kreeg met Lilian Calmejane een goeie ploegmaat mee. Ook Lotto-Dstny (met Lennert Van Eetvelt en Harry Sweeny), Soudal-Quick Step (Ilan Van Wilder en Andrea Bagioli) en Bardiani (met Alessio Martinelli en Alessandro Tonelli) hadden koppeltjes.

Het was uiteindelijk Intermarché-Circus-Wanty dat het ploegenspel perfect speelde. Goossens zette de anderen onder druk in de afdaling en reed vervolgens in de finale richting Lloseta solo weg.

Op de hellende strook naar de finish testten de jonge wolven Van Eetvelt (de neoprof die gisteren al 3e werd) en Ilan Van Wilder nog eens hun benen, wat hen een 2e en 3e plaats opleverde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Goossens: "Boost na mijn zege gisteren"

  • Kobe Goossens (winnaar): "Die overwinning van gisteren heeft me wat slaap gekost, maar heeft me ook een boost aan vertrouwen gegeven. Vanaf de start had ik een heel erg goed gevoel in mijn benen. Ik heb mijn moment gekozen in een bocht bergop en kon mijn kleine voorsprong tot het einde houden. Ik heb hard gewerkt om meteen top te zijn in het begin van het seizoen. Ik wist dat in deze koersen mijn kaart getrokken zou worden.
 
 
  • Lennert Van Eetvelt (tweede): "Enerzijds is het fantastisch dat ik zo vroeg in mijn carrière al meteen 2e en 3e kan eindigen, maar het is natuurlijk ook jammer dat ik opnieuw net naast de overwinning grijp. Aan de voet van de laatste keer Coll de Femenies voelde ik me eerlijk gezegd niet meer super. Ik had het enorm koud, maar het waren mijn ploegmaten die me het vertrouwen gaven en vol in me geloofden. Dat zorgde voor een klik in mijn hoofd."
Uitslag Trofeo Serra de Tramuntana
1. Kobe Goossens 123 km in 2u54'58"
2. Lennert Van Eetvelt op 7"
3. Ilan Van Wilder 9"
4. Lilian Calmejane (Fra) 11"
5. Brandon McNulty (VS) 13"
6. Hugh Carthy (GBr) z.t.
7. Alessio Martinelli (Ita)  
8. Alessandro Tonelli (Ita) 21"
9. João Almeida (Por) 31"
10. Harry Sweeny (Aus) 1'20"