Ga naar de inhoud

Slappe Van den Bergh gaat er meteen uit op Masters, kruis over Premier League-deelname?

 vr 27 januari 2023 23:43
Van den Bergh moet meteen afdruipen in Milton Keynes.

Dimitri Van den Bergh heeft de eerste ronde op de Masters darts niet overleefd. Onze landgenoot bleef ver onder zijn niveau en verloor met 4-6 van tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. Van den Bergh doet zo een slechte zaak in de strijd om een Premier League-ticket.

De Masters is traditioneel het eerste majortoernooi na het WK darts. Op het invitatitietoernooi mag de top 24 van de wereld elkaar bekampen. Van den Bergh (PDC-12) moest het in de eerste ronde opnemen tegen de ervaren Gary Anderson, wereldkampioen in 2015 en 2016.

 

Van den Bergh kon als eerste een break verzamelen, maar gaf die voorsprong even snel weg. Onze landgenoot worstelde met zijn scorend vermogen - normaal zijn sterkte - en kon nooit echt druk zetten op Anderson. Een 136-checkout was een zeldzaam hoogtepunt.

 

Finaal lieten ook zijn dubbels Van den Bergh helemaal in de steek. Bij 4-5 voor Anderson weigerde Dancing Dimi de leg uit te werpen, Anderson nam na veel vijven en zessen het cadeau in dank aan en maakte de partij af.

Kansen verspeeld op Premier League-deelname?

Met zijn snelle exit doet onze landgenoot bovendien een erg slechte zaak in de strijd om de Premier League-tickets. Die Premier League is het belangrijkste competitieformat in het darts (en duurt van begin februari tot eind mei), waaraan maar acht spelers mogen meedoen. 

 

De top vier van de wereld - Smith, Van Gerwen, Wright en Price - is automatisch geplaatst, de vier andere tickets worden met wildcards verdeeld. Doorgaans maken spelers die het voorbije seizoen een majortoernooi wonnen of majorfinales haalden het meeste kans op zo'n wildcard. 

 

Maar Van den Bergh lukte in 2022 geen van beide. Zijn goede WK - waar Dancing Dimi de halve finale speelde - gaf onze landgenoot terug hoop, maar deze snelle exit doet zijn kansen weer slinken.


Van den Bergh deed al een keer mee aan de lucratieve Premier League. Hij debuteerde in 2021 en miste toen maar op een haar na de Final Four. De selectie voor deze jaargang wordt na de Masters bekendgemaakt.

Hoogtepunten uit Van den Bergh-Anderson:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.